Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


J. K. Rowling vezetett a szavazáson, a lap inkább törölte

A The Guardian tartott egy év embere szavazást, viszont amint J. K. Rowling állt nyerésre, törölték a szavazást. Valószínűleg azért, mert Rowling felháborodott azon, hogy a skót hatóságok nőként regisztráltak egy transznemű erőszaktevőt.

A The Guardian közönségszavazást tartott, ahol az olvasóik az év emberének választhattak valakit: „Mondja meg: ki az év embere 2021-ben?” A december 15-én közzétett szavazás alcíme: „A Time Magazine a milliárdos Tesla-főnököt, Elon Muskot választotta – de ön kit választana?”
 
Nem sokkal később, amikor Rowling messze az élen állt, a szavazási lehetőség, az addigi eredményekkel együtt eltűnt – írta a Mandiner. Egy apró betűs üzenetben ez állt: „Ezt az űrlapot deaktiváltuk, és minden további szavazatbeküldés előtt zárva van.”
 
Miért törölték Rowlingot? – tette fel a kérdést a lap. Valószínűleg azért, mert nemrég viccet csinált a skót hatóságok azon döntéséből, hogy nőként regisztráltak egy transznemű erőszaktevőt. Rowling a londoni The Times vasárnapi cikkére reagált, melynek címe: „Abszurdum, hogy a rendőrök nőként regisztrálják az erőszaktevőket.”
 
„A háború, béke. A szabadság, rabszolgaság. A tudatlanság, erő. A pénisszel rendelkező egyén, aki megerőszakolt téged, egy nő” – írta Rowling a Twitteren.
 
Forrás: hirado.hu
(2022.01.04.)