Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A kárpátaljai magyarok elleni újabb jogfosztásra figyelmeztet Szijjártó Péter

A magyaroknak mindig jobb, ha az amerikaiak és az oroszok közvetlenül beszélnek egymással – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán hétfő este azzal kapcsolatban, hogy amerikai kollégája, Antony Blinken tájékoztatta az amerikai-orosz elnöki tárgyalásról.
 
A magyar külügyminiszter ismertette: Antony Blinken amerikai külügyminiszter az elmúlt percekben telefonkonferencián adott tájékoztatást a négy visegrádi és a három balti ország, valamint Románia és Bulgária külügyminiszterének az amerikai-orosz elnöki tárgyalásról, amelyet december 30-án tartottak.
 
Szijjártó Péter a “többiekhez hasonlóan” megköszönte amerikai kollégájának a tájékoztatást. Úgy fogalmazott: “nekünk magyaroknak az mindig jobb, ha az amerikaiak és az oroszok közvetlenül beszélnek egymással. Ezt bizonyítja történelmünk is, hiszen mi rajtavesztettünk minden, Kelet és Nyugat közötti konfliktuson”.
 
A magyar külügyminiszter sok sikert kívánt a felső szintű megbeszélések januári folytatásához, és biztosította amerikai kollégáját arról, hogy Magyarország a legmagasabb, nagyköveti szinten vesz részt a NATO-Oroszország tanács ülésén. Ugyanakkor felhívta Antony Blinken és a közép-európai kollégái figyelmét arra is, hogy míg Magyarország a napokban újraindítja a földgáztranzitot Ukrajna irányába, az ukrán elnök egy olyan törvénytervezetet nyújtott be, amely ellehetetlenítené, hogy a kárpátaljai magyar vezetők hivatalt tölthessenek be az ukrán közigazgatásban.
 
Ha ez a jogszabály életbe lép, az súlyosan korlátozni fogja Magyarország lehetőségeit “Ukrajna támogatásának tekintetében” – írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter.
 
Forrás: karpatalja.ma
(2022.01.05.)