Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

Pánikban a demokraták, ezért Trump újraválasztását minden eszközzel megakadályoznák

Biden vállalhatatlan megnyilvánulásai és sikertelen intézkedései miatti népszerűtlensége kétségbe ejtette a Demokrata pártot. Attól tartanak, hogy Trump a következő választáson lesöpri őket a pályáról. A demokraták pánikreakciója pedig az, hogy jogi eszközökkel lehetetlenítenék el Trumpot a további politikai karriertől.

 Az USA alkotmányának 14. kiegészítésének harmadik bekezdésére - mely arról szól, hogy nem tölthet be sem szenátori, sem képviselői sem alelnöki pozíciót olyan ember, aki rész vett lázadásban vagy felkelésben, vagy segítette azt -  hivatkozva akarnák eltiltani a volt elnököt attól, hogy újra induljon.
 
A Harvard egyetem alkotmányjogi szakértője, Laurence Tribe szerint a demokratáknak jó esélye lehet a sikerre az ügyben.
 
A szakértő szerint, ha perek indulnának Trump eltiltásával kapcsolatban, akkor ügydöntő bizonyíték a Capitolium ostromát vizsgáló független vizsgálóbizottság véleménye lehet. Arról azonban még semmit nem tudni, hogy a bizottság mit állapít meg Trump felelősségéről. Eddig ugyanis a demokraták nem tudnának semmilyen elfogadható bizonyítékot felmutatni a volt elnök bűnösségéről.

Forrás: V4NA
(2022.01.11.)