Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

A világ legjobbjai között a magyar útlevél

A világ legerősebb útleveleinek toplistájára Magyarország is felkerült a nyolcadik helyen, a magyar útlevéllel 183 országba lehet előzetesen megigényelt vízum nélkül beutazni.

A Henley & Partners rendszeresen kimutatást készít a legerősebb és a leggyengébb úti okmányokról.
 
Az idei első jelentés szerint Magyarország útlevele felkerült a toplistára, mégpedig a nyolcadik helyet foglalja el. A toplista élén Japán és Szingapúr útlevele áll, tulajdonosai 192 célállomásra utazhatnak vízummentesen. A második helyen Németország és Dél-Korea végzett. A lista elejét a szokásos európai országok foglalják el: Finnország, Olaszország, Luxemburg, Spanyolország áll a lista harmadik helyén, majd Ausztria, Dánia, Franciaország, Hollandia és Svédország holtversenyben a negyedik helyen áll.
 
A világ legerősebb útleveleinek toplistájára Magyarország is felkerült a nyolcadik helyen, a magyar útlevéllel 183 országba lehet előzetesen megigényelt vízum nélkül beutazni. Az idén Lengyelországgal holtversenyben végző Magyarország az előző negyedéves jelentéshez képest egy helyet javított, akkor a kilencedik volt a listán.
 
Forrás: Pannon RTV
(2022.január 13.)