Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Lezárt akta – embercsempészés és tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset lehet a vád

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a 20 éves szerb embercsempész ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát.

 Az egyenruhások – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. szeptember 27-én 19 óra 25 perckor az M1-es autópályán, Abda térségében akartak ellenőrizni egy osztrák rendszámú gépkocsit. A jármű vezetője – hogy kivonja magát az ellenőrzés alól – nagy sebességgel elhajtott a rendőrök elől, majd egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a gépjármű felett, letért az útról és egy fának ütközött. Az autó rakterében összezsúfolva harminckettő, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.
 
A baleset során a külföldi utasok közül hatan súlyos, tizenketten pedig könnyű sérüléseket szenvedtek.
 
A rendőrök a 20 éves szerb sofőrt elfogták és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A büntetőeljárás során a vizsgálók a Győri Járási Ügyészség felé kezdeményezték a férfi letartóztatását, amelyet a Győri Járásbíróság elrendelt.
 
A nyomozás keretében a rendőrök megállapították, hogy a migránsok utaztatásához használt gépjármű raktere ablak, valamint szellőzés nélküli, személyi szállításra alkalmatlan volt. A csempészett migránsokat a sofőr összezsúfolva, hat órán keresztül megállás nélkül szállította.
 
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai a sofőrrel szemben – csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette, valamint tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt – indított büntetőeljárás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére.
 
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 
Forrás: police.hu
(2022. január 13.)