Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

Iskolákban érzékenyít Soros migránspárti szervezete

Az NGO beszámolója alapján 2015 decembere óta Franciaországban több mint ötvenezer tanulónak tartottak előadásokat a migránsmentő akcióikkal kapcsolatban, amihez a francia oktatási miniszter is hozzájárult.

A francia iskolákban érzékenyíti a diákokat a Soros György nevéhez köthető SOS Méditerranée nevű migránsmentő szervezet, amely az oktatási intézményekben tartott előadásokkal hívja fel a diákok figyelmét a migránsokat érintő tragédiákra. A társaság Twitter-bejegyzése alapján 2015 decembere óta országszerte már csaknem 50 000 tanulót ért el a szervezett foglalkozásokon.
 
A migránsmentő szervezet által készített bemutatkozó felvétel alapján az NGO mintegy negyven önkéntes munkatársa személyesen találkozik az iskolákban a tanulókkal, és ott ismertetik velük a Földközi-tengeren történt, migránsokat érintő tragédiákat. A videóban elhangzottak alapján az önkéntesek elmagyarázzák a diákoknak, hogy mit tehetnek az állampolgárok abban az esetben, ha az államok nem vállalják a felelősségüket, majd az összes, a témával kapcsolatban feltett kérdésre válaszolnak.
 
A propagandát maga a francia kormány is támogatja, Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter ugyanis 2018. november 23-án kiadott egy rendeletet, amellyel jóváhagyta az SOS Méditerranée nevű egyesület számára, hogy a közoktatást kiegészítő oktatási tevékenységet folytasson.
 
A migránsmentő szervezet semmit nem bízott a véletlenre, egy 68 oldalas oktatási anyagot is az iskolák rendelkezésére bocsát, amelyben részletesen leírják a szervezet működését fotókkal és képekkel illusztrálva.
 
A szóban forgó, migránsokat segítő humanitárius szervezet az utóbbi időben nemcsak a francia kormány támogatását élvezi, hanem néhány francia nagyváros vezetésével is együttműködik. Bordeaux zöldpárti polgármestere, Pierre Hurmic 2021. május 3-án írta alá az SOS Méditerranée egyesület tagsági chartáját, amelynek értelmében három francia város, Bordeaux, Floriac és Bègles erkölcsileg támogatja a szervezet akcióit és partnerségre lép vele. A történtekről hírt adott a Bordeaux.fr is, kiemelve, hogy az említett települések elkötelezték magukat a menekültek befogadása és integrációja mellett.
 
Forrás: V4NA
(2022.01.13.)