Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


FELTETTE A MAGYAR FÓRUM A KÉRDÉSEIT A KORMÁNYINFÓN

Szerkesztőségünk kérdései a január 13-ai Kormányinfóra:
 
1.Az április eleji választások után felálló régi- új Orbán- kormány számára lenne egy javaslatunk. Érje el, hogy a különféle hivatalos szervek ne kérjenek igazolást az igazolásról. Mert most még például a közlekedési hatóság a személygépkocsi műszaki vizsgájának intézésekor nem fogadja el a banki átutalással teljesített Casco és kötelező felelősségbiztosítást csak akkor, ha igazolást ad a biztosító erről. De számtalan más esetet is felhozhatnánk. Egyetért a javaslatunkkal?
 
2. A Covid-19 elleni eredeti vakcinák használata az újabb és újabb felbukkanó változatok elleni emlékeztetőként helytelen megközelítés – mondta a WHO szakértői csoportja. Azt állítja a csoport, hogy a világnak olyan új vakcinákra van szüksége, amelyek védelmet nyújtanak a fertőzések és az átvitel ellen. És bírálják az ismételt erősítő stratégiát. A hazai ellenzék által úton útfélen szorgalmazott tesztelésekről a WHO-nál szó sem esik. Mi az egészségügyi kormányzat álláspontja a felesleges tesztelgetések követelésével, illetve a WHO szakértői csoportjának megállapításával kapcsolatban?
 
3. Kedden az európai gyógyszerügynökség vakcina-stratégiáért felelőse azt mondta, hogy nincs elegendő adat ahhoz, hogy javasolják a második emlékeztető oltást – ez a negyedik szúrás –, pedig egyes országok sürgették ezt a lépést. Azt látjuk, hogy a szakértők és az egész világ bizonytalan a Covid -betegség protokollját illetően. Miniszter úr szerint nem szégyenteljes, hogy az ellenzék ebben a teljesen bizonytalan helyzetben azzal kampányol, hogy a kormány miatt halnak meg az emberek nálunk?
 
4.Igaz, hogy a rendőrség magánutat védene? Január 6-án Szél Bernadett közhírré tette, hogy büntetnek egy magánúton Zsámbék és Herceghalom környékén. Munkatársunk rendszeresen jár ezen az útvonalon, de ezt nem tapasztalta.
Mi a helyzet a magánút használatáért fizetendő útdíj megfizetésének és ellenőrzésének jogkörét illetően? Vagy ez csak a szokásos vádaskodás, úgy, hogy a vád semmilyen konkrétumot nem tartalmaz?
 
5. Mi a véleménye arról, hogy azzal ijesztgeti a magyarokat az az Európai Külkapcsolatok Tanácsa, melynek tagjai között ott találjuk Dobrev Klárát, Alex Sorost és Bajnai Gordont, hogy a jelenlegi kormánypártok vesztése után hatalmas utcai harcok, zavargások lesznek Budapest utcáin?
Vajon Bruck Gábor, Dobrev Klára tanácsadója ennek alapján beszélt néhány napja a Klubrádióban arról, hogy a CIA beavatkozhat a magyar választásokba az ellenzék oldalán?
 
6.Igaz, hogy kivérezteti a fővárost a kormány? Ha ez igaz, akkor a miért olyan „hanyagul”, hogy a fővárosi önkormányzat vezetése 15%-os béremelést képes tervezni? Hogyan tud rekordösszegű iparűzési adót beszedni, több mint 167 milliárd forintot? Mi ezen a téren az igazság?
 
7. A német Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője szerint idén több terroristát engednek ki a német börtönökből. A német belső elhárítás elnöke szabadulási hullámot emlegetett. Közben az ENSZ és több civil emberi jogi szervezet azt követeli, hogy a kurd táborokban tartózkodó terrorista férfiakat is fogadják vissza azok az európai országok, főleg a svédek, ahol a terroristák rendelkeznek állampolgársággal, vagy tartózkodási engedéllyel. Kiköthetnek-e végül a német, vagy svéd állampolgársággal rendelkező szabadult terroristák hazánkban?
 

 
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
1.Maximálisan egyetértek azzal, hogy a különféle hivatalos szervek ne kérjenek igazolást az igazolásról. Azzal is, hogy jó lenne megnyerni a választásokat.
 
2.A magyar védekezés tavaly óta, mióta az oltóanyag rendelkezésre áll egyértelműen azon nyugszik, hogy minél többen, minél többször – a harmadik oltásig – oltassák be magukat. Szerintünk minden más másodlagos. Mi nem akarunk senkit sem korlátozni a tesztelésben. Meggyőződésünk, hogy csak akkor lesz eredményes a védekezés, ha minél többen oltatják be magukat. Azt tapasztaltuk, hogy az összes eddigi vírus variánssal szemben az oltás védettséget jelentett. Ebben az omikron csak annyi változást hozott, hogy az oltás ebben az esetben a tünetektől véd.
 
3. Az összes eddigi vírusvariáns mutációja ellen védettséget adott a vakcina. Mindenki úgy védekezik, ahogy akar, de csak a vakcina révén lehet sikeresen védekezni a koronavírussal szemben. Szégyenteljes volt a baloldali kormányfőjelölt azon kijelentése is, hogy milyen vélt pártszimpátiája volt a Covidban meghaltaknak.
 
4.Rendőrség nem véd magánutat, ha csak nincs valami rendkívüli ok, ami ezt indokolja. Nem vagyok benne biztos, hogy a hírforrás minden gyanú felett áll.
 
5. Demokráciában élünk és az eredményt mindenkinek el kell fogadnia. A baloldal demokráciához való viszonya nem olyan egyenes és tiszta, mint a Fideszé. Mi minden választási eredményt elfogadtunk. Kommunista hagyomány, amikor azzal vádolják meg a másik felett, amit ők, a baloldaliak akarnak elkövetni. A másik felvetésére; szemben Bruck Gáborral, nekem nincs információm arról, hogy a CIA mit szeretne a választásokon.
 
6.A főváros az ország legtöbb bevételével rendelkező önkormányzata, a kormánytól is a legtöbb segítséget ők kapják. Csak a példa kedvéért; más nagyvárosban nem támogatjuk a tömegközlekedést.
 
7.Csak elvileg jöhetnek ide az uniós állampolgársággal rendelkező, szabadult terroristák, gyakorlatilag nem. Ha valakivel szemben felmerül annak a gyanúja, hogy terrorcselekményt akar elkövetni, akkor a magyar biztonsági szervek az illetőt azonnal őrizetbe veszik.
 
m.a.
(2022.01.13.)