Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Putyin elleni szankciók esetén Oroszország megszakítja kapcsolatait az USA-val

Ha az Egyesült Államok személyi szankciókat vezet be Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, az egyenértékű lenne azzal, hogy Washington úgy dönt, teljesen megszakítja a kapcsolatokat Moszkvával – közölte a Kreml.

A Joe Biden amerikai elnök demokrata párti szenátorainak egy csoportja terjesztette elő azt a szankciótervezetet, amelyből kiderült, hogy az Putyinra vonatkozó közvetlen korlátozásokat és az orosz bankok megbénítását célzó intézkedéseket is tartalmaz.
 
Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivőjel a témával kapcsolatban elmondta: “Moszkva egyelőre nem tervezi, hogy bármire is reagáljon, mert még reménykedni akarunk abban, hogy a józan ész győzedelmeskedik”.
“Az államfő vagy az Oroszország vezetője elleni szankciók bevezetése olyan, minden határt túllépő intézkedés, amely a kapcsolatok megszakításához hasonlítható. Mire készül Oroszország? Oroszország mindig készen áll és mindig azt teszi, ami országunk érdekeit szolgálja” – hangoztatta Peszkov.
 
A javasolt intézkedések célja, hogy elrettentőleg hassanak egy esetleges ukrajnai orosz invázióval szemben. A nyugati államok azzal vádolják Moszkvát, hogy 100 ezer katonát vezényelt a határra, amiből azt feltételezik, hogy a közeljövőben katonai betörést terveznek. A Kreml visszautasított minden vádat, miszerint konfliktusra törekedne, és kijelentette, hogy joga van saját területén belül oda mozgatni a hadseregét, ahová csak akarja.
 
Forrás: karpat.in.ua
(2022.01.14.)