Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Vasárnap 186 határsértő migránst tartóztattak fel

A rendőrök január 16-án összesen 186 határsértőt tartóztattak fel és 265 migránst megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 6 esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Katymár, Hercegszántó, Mélykút, Kisszállás és Csikéria közigazgatási területén.
 
Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 152 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Szeged-Szentmihálytelek, Ásotthalom, Pusztamérges, Röszke, Kübekháza, Szeged-Szőreg, Újszentiván, Röszke Autópálya Határátkelőhely és Mórahalom közigazgatási területén.
 
Budapesten 4 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a Nyugati-pályaudvaron és a Könyves Kálmán körúton. Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben összesen 4 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.
 
A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, szudáni, marokkói, afgán, tunéziai és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun, 11 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 265 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.
 
Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.
 
(Forrás: police.hu, 2022.01.17.)