Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kékesi Márton: felemelő érzés, hogy vihetem a zászlót

Az alpesi síző Kékesi Márton számára felemelő érzés, hogy viheti a magyar zászlót a pekingi téli olimpia pénteki megnyitóján. A XXIV. téli olimpia nyitóünnepsége magyar idő szerint pénteken 13 órakor kezdődik.

"Nagy megtiszteltetés számomra a kiválasztás. Felemelő érzés, hogy az olimpia legmonumentálisabb eseményen vihetem a magyar zászlót" - mondta az MTI-nek csütörtökön.
 
"Nagy dolog lesz végigsétálni a híres Madárfészek stadionban úgy, hogy közben az egész világ ránk figyel. Immár a második olimpiámon fogok részt venni, és az itt töltött párnapos tapasztalataim után egy emlékezetes megnyitóra számíthatunk, hiszen láthatóan kitettek magukért a kínaiak" - fogalmazott.
 
A műlesiklásban és óriás-műlesiklásban érdekelt Kékesi elmondta, hogy egy ilyen ceremóniát hosszú várakozás előz meg, a zászlóvivőknek hamarabb kell ott lenniük a helyszínen.
 
"Az, hogy a magyar zászlót vihetem magammal, minden befektetett munkát megért. Ugyanolyan elszántan és izgalommal készülök a második olimpiámra is, mint az elsőre" - tette hozzá.
 
Legutóbb az 1994-es, lillehammeri játékokon érte alpesi sízőt az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóceremónián. Akkor Bónis Attila vitte a zászlót, azóta háromszor gyorskorcsolyázóra, kétszer rövidpályás gyorskorcsolyázóra, egyszer pedig műkorcsolyázóra esett a választás.
 
A 26 éves Kékesi Phjongcshangban 30. lett műlesiklásban, 42. óriás-műlesiklásban és 53. lesiklásban.
A XXIV. téli olimpia nyitóünnepsége magyar idő szerint pénteken 13 órakor kezdődik.
 
Forrás: MTI
(2022.02.03.)