Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kentucky állam szenátora blokkolta a rekord összegű amerikai katonai segély megszavazását Ukrajnának

HIVATALI ESKÜM AZ AMERIKAI ALKOTMÁNYRA SZÓL, NEM PEDIG BÁRMILYEN KÜLFÖLDI NEMZETRE, ÉS BÁRMILYEN SZIMPATIKUS IS AZ ÜGY, HIVATALI ESKÜM AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK NEMZETBIZTONSÁGÁRA SZÓL. NEM MENTHETJÜK MEG UKRAJNÁT ÚGY, HOGY AZ AMERIKAI GAZDASÁGOT TÖNKRE TESSZÜK.

Az Egyesült Államok terve, amely közel 40 milliárd dollárnyi további katonai és gazdasági támogatást nyújtana Ukrajnának az Oroszországgal fennálló konfliktus közepette, akadályba ütközött: Rand Paul, republikánus szenátor megakadályozta a finanszírozási törvényjavaslat jóváhagyásáról szóló gyors szavazást, és valószínűleg legalább a jövő hétig késlelteti annak elfogadását.
 
Paul csütörtökön akadályozta meg azzal, hogy ellenezte a szenátus vezetőinek kérését az “egyhangú beleegyezés” jóváhagyására, amely lehetővé teszi, hogy a nagy kétpárti támogatottságú törvényjavaslatokat vita nélkül, gyorsan, vita nélkül tárgyalják. A korábbi elnökjelölt azt mondta, hogy csak akkor engedélyezné a gyors szavazást, ha a törvényjavaslatot úgy módosítanák, hogy az tartalmazza egy különleges főfelügyelő kinevezését, aki felügyeli a hatalmas segélycsomag elköltését – ezt a követelést Chuck Schumer a szenátus demokrata vezetője nem volt hajlandó teljesíteni.
 
Schumer azt állította, hogy Washingtonnak “erkölcsi kötelessége” segíteni Ukrajnát a Vlagyimir Putyin orosz elnök “erkölcstelen háborúja” elleni küzdelemben. Azt mondta, Paul felügyeletről szóló rendelkezését a demokraták és a republikánusok egyaránt erősen ellenzik.
 
“Most már csak egy dolog tart minket vissza: Kentucky szenátora megakadályozza az Ukrajnának nyújtandó segély gyors elfogadását, mert az utolsó pillanatban közvetlenül a törvényjavaslatba akarja beilleszteni a saját módosításait” – mondta a vezető. Hozzátette: “Mindössze annyit ér el, hogy egymaga késlelteti a kétségbeesetten szükséges segélyt Ukrajna számára”.
 
Mitch McConnell a republikánusok szenátusi vezetője (R-Kentucky) szintén a törvényjavaslat azonnali szavazását sürgette, amelyet szerdán elsöprő többséggel fogadott el a képviselőház. Azt kérte, hogy Paul módosítását módosító indítványként szavazzák meg, ami valószínűleg elbukna, és ezzel szabaddá tenné az utat a segélycsomag elfogadása előtt.
 
Paul ragaszkodott ahhoz, hogy javaslatát a törvényjavaslathoz csatolják, ami azt jelentené, hogy a szenátus jóváhagyása után a felülvizsgált jogszabályról újra szavaznia kell a Háznak. Megjegyezte, hogy a legutóbbi csomaggal az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyek összege a konfliktus februári kezdete óta 60 milliárd dollárra emelkedne, ami majdnem annyi, mint amennyit Oroszország évente a teljes védelmi költségvetésére fordít.
 
A szenátor azzal érvelt, hogy az Egyesült Államok kölcsönzött pénzből finanszírozná Ukrajna háborús erőfeszítéseit, növelve ezzel Amerika 30 billió dolláros adósságát és súlyosbítva inflációs válságát.
 
“Az amerikaiak érzik a fájdalmat, és úgy tűnik, a Kongresszus csak tovább akarja fokozni ezt a fájdalmat azzal, hogy még több pénzt tol ki az ajtón, amilyen gyorsan csak tud” – mondta Paul.
 
HIVATALI ESKÜM AZ AMERIKAI ALKOTMÁNYRA SZÓL, NEM PEDIG BÁRMILYEN KÜLFÖLDI NEMZETRE, ÉS BÁRMILYEN SZIMPATIKUS IS AZ ÜGY, HIVATALI ESKÜM AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK NEMZETBIZTONSÁGÁRA SZÓL. NEM MENTHETJÜK MEG UKRAJNÁT ÚGY, HOGY AZ AMERIKAI GAZDASÁGOT TÖNKRE TESSZÜK.
 
A segélytörvény az összes demokrata és 57 republikánus kivételével az összes republikánus képviselő támogatásával ment át a Házon. A csomag több mint kétszerese lenne annak a teljes összegnek, amelyet 2021-ben a 10 legnagyobb amerikai külföldi segélyezettnek küldtek. A jogszabály ellenzőit, például Marjorie Taylor Greene képviselőt (R-Georgia) azzal vádolták, hogy “Putyin propagandáját” terjesztik.
 
Paul szerint az USA még mindig próbál talpra állni pénzügyileg a közel-keleti háborúkra költött 1,6 billió dollárból és a Covid-19 világjárványra adott válaszlépések finanszírozására felvett 5 billió dollárból. “Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Szovjetunió nagyrészt nem azért omlott össze, mert katonai vereséget szenvedett, hanem mert elfogyott a pénze” – mondta. “Ukrajna megmentésére tett kísérletünkkel vajon az USA-t is ilyen jövőre ítéljük?”
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.05.13.)