Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Oroszország kitiltott 963 amerikait, köztük Joe Bident és Morgan Freemant

Az orosz külügyminisztérium szombaton közzétette azoknak az amerikai állampolgároknak a listáját, akiknek véglegesen megtiltották a beutazást az országba. A feketelista 963 olyan személyt tartalmaz, akiket oroszellenes tevékenységgel vádolnak. A kitiltott személyek között van Joe Biden amerikai elnök, fia, Hunter, Anthony Blinken külügyminiszter és Kamala Harris alelnök is.

“Válaszul az Egyesült Államok által folyamatosan bevezetett oroszellenes szankciókra az orosz külügyminisztérium közzétette azoknak az amerikai állampolgároknak a listáját, akiket véglegesen kitiltottak Oroszországból” – áll a minisztérium közleményében.
 
A listára számos új név került fel azalatt a három hónap alatt, hogy Oroszország megkezdte az Ukrajna elleni katonai műveletet, ami a Washingtonnal fennálló kapcsolatokat mélypontra sodorta. A kitiltott személyek között van Joe Biden amerikai elnök, fia, Hunter, Anthony Blinken külügyminiszter és Kamala Harris alelnök is.
 
Az orosz szankciókat számos amerikai törvényhozó és újságíró ellen is elrendelték – áll a dokumentumban. A Fehér Ház volt sajtótitkára, Jen Psaki is felkerült az orosz listára. A 84 éves hollywoodi sztár, Morgan Freeman a legismertebb híresség az orosz feketelistán.
 
Még 2017-ben azzal vádolta Moszkvát, hogy beavatkozik az Egyesült Államok belügyeibe és célba vette az ország “demokráciáját”, Donald Trump választási győzelmének és a “Russiagate” kirobbanása közepette. A Moszkva és Trump közötti állítólagos “összejátszás” vagy a 2016-os választások befolyásolására irányuló orosz “hacker-törekvések” bizonyítására tett folyamatos erőfeszítések ellenére az amerikai nyomozók nem találtak bizonyítékot a vádak alátámasztására.
 
via internet
(2022.05.22.)