Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Afrika Nyári Szabadegyetem 2022 – program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Lakitelek Népfőiskola, a Szívemben Született Afrika Egyesület és a Hungarikum Liget pályázatot hirdet Afrika Nyári Szabadegyetemen való részvételre.

 
A szabadegyetem célja, hogy a magyarországi, Afrikával foglalkozó magyar szervezetek, illetve közintézmények munkatársai, továbbá Afrikával foglalkozó szakemberek, kutatók előadásain keresztül a képzésre jelentkezők (elsődlegesen szubszaharai) Afrikával kapcsolatosan kézzelfogható és naprakész ismeretekre tegyenek szert különösen a kontinens gazdasági, társadalmi, geopolitikai helyzete, az afrikai kultúra (törzsi szokások, irodalom, képzőművészet), illetve az egyes afrikai országok sajátosságainak megismerése tárgyában.
 
Afrika Nyári Szabadegyetem helyszíne:   Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget
 
Afrika Nyári Szabadegyetem időpontja:  2022. augusztus 28. - szeptember 1.

 
A pályázati felhívásra olyan 35 év alatti fiatal felnőttek jelentkezését várják, akik tanulmányaik, munkájuk vagy egyéb szakmai tevékenységük kapcsán érdeklődnek Afrika szubszaharai régiója iránt, illetve akik a későbbiekben szeretnének behatóbban is foglalkozni a kontinenssel. Különösen várják az afrikai önkéntes munka iránt érdeklődők jelentkezését is.
 
A hallgatók a terület neves szakértőinek bevonásával szervezett előadások, prezentációk és kiscsoportos műhelymunka keretében sajátíthatják el a témához tartozó alapismereteket. Továbbá az előadások és műhelymunkák mellett afrikai témájú filmklubon, vitaesten és szakmai vetélkedőn is részt vehetnek. A meghívott előadók között szerepelnek az afrikai térségben már tapasztalatot szerzett kutatók, akadémikusok, köztisztviselők, illetve szervezetek képviselői, önkéntesei, akik tapasztalataik átadásával igyekeznek elmélyíteni az érdeklődők Afrikával kapcsolatos ismereteit.
 
A képzésen való részvétel térítésmentes. A szabadegyetem regisztrációs díja 15 000 Ft/fő, mely magában foglalja a szállás (4 éjszaka) és ellátás (napi háromszori étkezés) díját.
 
A pályázati anyag benyújtásának határideje: 2022. június 30. A jelentkezéseket és az esetlegesen felmerülő kérdéseket az alábbi e-mail címre várják a szervezők: nyariegyetem@szivembenafrika.org
 

A pályázóktól minden esetben motivációs levelet és fényképes önéletrajzot kérnek. A jelentkezéseket szakmai zsűri bírálja el, a nyertes pályázókat 2022. július 7-ig értesítik a részvételi lehetőségről.
 
Forrás: nepfolakitelek.hu
(2022.06.08.)