Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A szankciók nem veszélyeztethetik az európai országok biztonságos energiaellátását

A háborús helyzet miatt kerülni kell bármifajta uniós adóemelést. Őrült ötlet például a karbonadó bevezetése a hagyományos autót használók számára - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtöki ülésén Párizsban.


A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az ukrajnai háború következményeivel foglalkozó ülésen figyelmeztetett, hogy a közelmúlt eseményei következtében nehéz gazdasági helyzetre kell készülni.
 
Felszólalásában ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: el kell kerülni minden olyan intézkedést a következő hónapokban, amelyek további terheket rónának a gazdaságra és az emberekre, illetve biztosítani kell, hogy ne azoknak az országoknak kelljen megfizetniük a háború árát, amelyek nem felelősek érte.
 
Kiemelte, hogy a jelenlegi körülmények közepette kerülni kell bármifajta adóemelést. Emellett aláhúzta, hogy valóban nem szabad szem elől téveszteni a zöld átmenetet, azonban a jelenlegi körülmények közepette "őrült ötlet" lenne a terhek növelése, például a karbonadó bevezetése a hagyományos autót használók számára.
 
Szijjártó Péter ezt követően arról beszélt, hogy a szankciók és egyéb válaszintézkedések elrendelése során tekintettel kell lenni a további áremelkedés megelőzésére, hogy így ellenőrzés alatt lehessen tartani az inflációt. Illetve - mint mondta - meg kell egyezni abban, hogy a korlátozások nem veszélyeztethetik az európai országok biztonságos energiaellátását.
 
"Miközben egyértelműen világos álláspontot kell képviselnünk a geopolitikai kérdésekben és az ukrajnai háborút illetően, figyelembe kell vennünk a realitásokat is, mégpedig azt, hogy az európai országok egy jelentős része olyan helyzetben van, ahol az energiaellátást az infrastruktúra és a földrajzi adottságok határozzák meg" - hangsúlyozta.
 
A miniszter rámutatott: a földrajzi adottságokat lehetetlen megváltoztatni, az infrastruktúra esetében pedig erre hosszú időre van szükség.
 
"Az esetleges energiahiány megölné a gazdaságainkat, és úgy gondolom, nem szabad, hogy ez legyen a célunk" - fogalmazott.
 
MTI-hír
(2022.06.09.)