Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Türk delegáció látogatott el a Hungarikum Ligetbe

Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője és a Közép-Ázsiai Baráti Tagozat elnöke meghívására június 15-én hivatalos látogatásra érkezett a lakiteleki Hungarikum Ligetbe Sultan Raev, a Türk Kultúra Nemzetközi Szervezetének (TÜRKSOY) főtitkára.

A látogatáson részt vett a Türk Államok Szervezete (TÁSZ) magyarországi képviseleti irodájának vezetője, Hóvári János nagykövet és munkatársai, valamint a Kirgiz Köztársaság magyarországi nagykövete Talantbek Kushchubekov is.
 
A delegáció a megbeszélés során megismerkedett a Lakiteleki Népfőiskola tevékenységével. A többi között szó esett a közel tíz esztendeje megrendezésre kerülő műfordítói és országismereti táborokról, különböző kollégiumi képzésekről, külföldi diákoknak szervezett Hungarikum kirándulásokról és korábbi kihelyezett, budapesti nyelvtanfolyamokról.
 
A közelgő Petőfi emlékévvel kapcsolatban Sultan Raev főtitkár elmondta, hogy a következő esztendőben Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából emlékfórum rendezésével készülnek Isztambulban.
 
A megbeszélés után a delegáció egy körséta keretében megtekintette a Hungarikum Ligetet, és megkoszorúzták Abaj Kunanbajev kazah költő szobrát is, melyet 2021 nyarán állítottak fel a Hungarikum Ligetben.
 
Forrás: MH
(2022.06.16.)