Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Biden hajlandó kockáztatni egy globális recessziót és éhínséget az ukránok érdekében

Az USA készen áll arra, hogy hosszú távon támogassa Ukrajnát az Oroszországgal fennálló konfliktusában – jelentette a Washington Post kormányzati tisztviselőkre hivatkozva, akik szerint a tervek már egy ideje készülnek.

A külügyminisztérium egyik magas rangú munkatársa pénteken azt mondta a Postnak, hogy Joe Biden elnök szeretné, ha “végül tárgyalásos úton zárulna le a háború”, és reményét fejezte ki, hogy a Kijevbe irányuló nyugati fegyverszállítási hullámok és az orosz gazdaság elleni kemény szankciókampány gyengíti Moszkva harcképességét.
 
“BÁR KÉTSÉGTELENÜL KIHÍVÁST JELENT – EZT BIZTOSAN NEM SZÉPÍTJÜK -, HOGY HOGYAN NAVIGÁLJUNK EZEKEN A VIHAROS VIZEKEN, A MI VEZÉRFONALUNK AZ, HOGY AZ A VÉGEREDMÉNY, HOGY OROSZORSZÁG KÉPES LENNE ELÉRNI KÖVETELÉSEIT, NAGYON ROSSZ LENNE AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKNAK, NAGYON ROSSZ LENNE A PARTNEREINKNEK ÉS SZÖVETSÉGESEINKNEK, ÉS NAGYON ROSSZ LENNE A GLOBÁLIS KÖZÖSSÉGNEK” – MONDTA A MEG NEM NEVEZETT TISZTVISELŐ.
 
Hozzátették, hogy a Biden-csoport már február előtt is “megvitatta egy elhúzódó, globális továbbgyűrűző hatásokkal járó konfliktus lehetőségét”, mégpedig abban az időszakban, amikor amerikai tisztviselők többször is egy közelgő orosz támadást jósoltak.
 
Bár az ukrán kormány támogatása sokba került Washington számára – amely március óta több mint 50 milliárd dollárt fordított erre különböző segélyek formájában -, a Post megjegyezte, hogy Biden hajlandó kockáztatni “egy globális recessziót és növekvő éhínséget” annak érdekében, hogy megakadályozza Oroszországot céljai elérésében.
 
Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter egy nemrégiben Brüsszelben tartott találkozón, ahol több tucatnyi nemzet tisztviselői találkoztak, hogy megvitassák, hogyan lehetne Kijevet tovább erősíteni, azt mondta, hogy “azért vagyunk itt, hogy beássuk a sarkantyúinkat”, és hozzátette: “ha együtt dolgozunk, segíthetünk Ukrajnának megvédeni magát Oroszország kegyetlen támadásától, és hosszú távon megerősíthetjük Ukrajna biztonságát”.
 
Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke hasonlóan nyilatkozott arról, hogy az ellenségeskedések “nagyon elhúzódhatnak”, és “évekig” eltarthatnak.
 
“Ez egy nagyon elhúzódó konfliktus, amelyet Oroszország kezdeményezett, és úgy gondolom, hogy a NATO, az Egyesült Államok, Ukrajna és az Ukrajnát támogató összes szövetséges és partner még jó ideig részt fog venni ebben” – mondta a tábornok, bár megjegyezte, hogy nem valószínű, hogy Moszkvát el lehetne tántorítani céljaitól egy amerikai katonai beavatkozás nélkül – amely lépésről azt mondta, hogy “nem tanácsolná”.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.06.18.)