Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Ennyit a zöldségeket beszélőkről - Hollandia felfüggeszti zöld programját és visszatér a szénhez

Németország után Ausztria és Hollandia is visszatért a szénalapú villamosenergia-termeléshez, amiért Oroszország elkezdte csökkenteni az EU-ba irányuló gázszállításokat.

Ausztria újraindítja legnagyobb széntüzelésű erőművét a villamosenergia-termelés érdekében az orosz földgázszállítások csökkenése miatt – írja a hírügynökség.
 
Ausztria legnagyobb közműszolgáltatója és legértékesebb vállalata, a Verbund AG állítólag vasárnap késő este utasítást kapott, hogy készítse elő a Mellach széntüzelésű erőművét az üzemelésre. A Bécstől 200 kilométerre délre fekvő erőművet két évvel ezelőtt leállították, miután az ország úgy döntött, hogy teljesen kiiktatja a szenet az villamosenergia előállításából. Az erőművet olyan kutatók központjává alakították át, akik a hidrogén üzemanyag biztonságos betáplálásának módját keresik az elektromos hálózatba.
 
Hollandia is visszatért a szénhez
 
Rob Jetten holland éghajlat- és energiaügyi miniszter bejelentette, hogy Hollandia a földgázfogyasztás csökkentése érdekében feloldja a széntüzelésű erőművekre vonatkozó korlátozásokat, miközben “sürgős felhívást intézett” a vállalkozásokhoz, hogy a téli szezon előtt takarítsanak meg minél több energiát.
 
Hága aktiválta energiaválság-tervének “korai figyelmeztető” szakaszát, tekintettel az idei télen várható földgázhiányra – közölte Jetten hétfőn, hozzátéve, hogy a döntést “európai kollégáinkkal egyeztetve készítették elő az elmúlt napokban”.
 
“A kabinet úgy döntött, hogy azonnal visszavonja a széntüzelésű erőművek termelésének korlátozását” – mondta, utalva arra a szabályra, amely szerint Hollandiában minden széntüzelésű erőművet csak a beépített kapacitásuk legfeljebb 35 százalékán lehet üzemeltetni.
 
Más európai országok, köztük Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság is bejelentette, hogy az Oroszországból érkező földgázhiányt pótolandó, a széntüzelésű energia felhasználásának kiterjesztését tervezi.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.06.21.)