Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Kedden hatszáznegyven migránst tartóztattak fel

A szolgálatot teljesítő rendőrök június 21-én összesen 640 határsértőt tartóztattak fel és 204 migránst megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Balatonszállás, Hercegszántó, Katymár és Kelebia külterületén, valamint Kelebia és Kiskunhalas belterületén.
 
Csongrád-Csanád megyében a járőrök 42 esetben összesen 458 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.
 
A Győr-Moson-Sopron megyei Sopron és Hegyeshalom területén 2 esetben összesen 5, a Komárom-Esztergom megyei Tatabánya belterületén 1 esetben összesen 24 határsértőt tartóztattak fel.
 
A Pest megyei Gyálon 2, Szigetszentmiklóson 16 és Dabason 6 határsértőt tartóztattak fel.
 
A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 204 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 38 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 8 esetben 166 főt. 
 
Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3, tiltott határátlépés miatt 2, közokirat-hamisítás miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.
 
Forrás: police.hu
(2022.06.22.)