Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Bloomberg: Svájc több tonna aranyat vásárolt Oroszországtól

Svájc májusban február óta először importált aranyat Oroszországból – jelentette kedden a Bloomberg. A cikk szerint a lépés arra utal, hogy az iparág álláspontja az orosz nemesfémekkel szemben enyhülhet.

Svájc több mint 3 tonna aranyat vásárolt Oroszországból a múlt hónapban – idézte a Bloomberg a svájci szövetségi vámhivatal adatait. A vásárlás a májusi svájci import mintegy 2%-át teszi ki. Az ország kulcsfontosságú finomító központ, amely a világ aranytermelésének kétharmadát kezeli.
 
Moszkva ukrajnai katonai műveletének megkezdését és a nemzetközi szankciók bevezetését követően a London Bullion Market Association felfüggesztette az összes orosz arany- és ezüstfinomítót az engedélyezett beszállítók listájáról. A lépést az iparág de facto tilalomnak tekintette, és a legtöbb finomító megtagadta az Oroszországból származó új arany átvételét.
 
Mindez akkor történt, amikor a nemesfém a Moszkva elleni szankciók lehetséges új célpontjaként került megjelölésre. A Reuters keddi jelentése szerint az EU vezetői a héten tartandó csúcstalálkozójukon továbbra is nyomást akarnak gyakorolni Oroszországra egy újabb szankciós csomaggal, amely már a hetedik lesz.
 
Nem világos, hogy Svájc, amely nem tagja az EU-nak, eleget tesz-e az orosz aranyra vonatkozó esetleges tilalomnak.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.06.22.)