Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Putyin felajánlotta a SWIFT rendszer orosz változatát a BRICS országoknak

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán kijelentette, hogy a BRICS-országok - Brazília, India, Kína és Dél-Afrika - bankjai szabadon csatlakozhatnak a pénzügyi üzenetek továbbítására szolgáló rendszerhez, a SWIFT orosz alternatívájához.

Putyin egy BRICS-országok üzleti fórumán tartott beszédében elmondta, hogy Oroszország a BRICS-országok – Brazília, India, Kína és Dél-Afrika – partnereivel együtt megbízható alternatívákat fejleszt a nemzetközi elszámolásokhoz.
 
“A pénzügyi üzenetek továbbítására szolgáló orosz rendszer nyitott az öt ország bankjainak összekapcsolására” – mondta, majd hozzátette: “A Mir orosz fizetési rendszer használatának földrajzi területe is egyre bővül”.
 
Az orosz elnök azt is megjegyezte, hogy folyamatban van egy nemzetközi tartalékvaluta létrehozása, amely a BRICS valuták kosarán alapulna.
 
Az SPFS a SWIFT-hez hasonló funkciókkal rendelkezik, és lehetővé teszi a pénzügyi intézmények közötti üzenetek azonos formátumban történő továbbítását. Az orosz jegybank hozta létre a belga alapú rendszer alternatívájaként még 2014-ben, amikor Moszkvát nyugati szankciókkal sújtották az ukrajnai konfliktus miatt.
 
Áprilisban Elvira Nabiullina, az orosz központi bank vezetője azt mondta, hogy a legtöbb orosz hitelező és 12 ország 52 külföldi szervezete kapott hozzáférést az SPFS-hez, és hogy a szabályozó hatóság titokban tartja a fizetési rendszer tagjainak kilétét.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.06.23.)