Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


HA HALLGATTÁL VOLNA

A VÁRMEGYE ELNEVEZÉS KUN BÉLÁNAK, A TANÁCSKÖZTÁRSASÁG VALÓDI VEZETŐJÉNEK SEM TETSZETT, MEG IS AKARTA VÁLTOZTATNI. RÁKOSI AZ 1949-ES ALKOTMÁNYBAN ELTÖRÖLTE A VÁRMEGYÉKET. A KOMMÜN ÉS RÁKOSI ELVTÁRS SZELLEMI ÖRÖKÖSEI AZONBAN VELÜNK ÉLNEK. NEKIK SEM TETSZIK A VÁRMEGYE ELNEVEZÉS.

Mint közismert, a mondás úgy folytatódik, bölcs maradtál volna. De Ónody-Molnár Dóra, a Jelen újságírója sosem hallgat. Ő mindig, mindenhez hozzászól. Úgy tűnik, mintha bérlete lenne az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Elemez. Amiről fogalma sincs, arról is elmondja a véleményét.
 
Azt olvastuk, sokáig keresgélt, mire rátalált az újságírásra. Tíz éven át volt a Népszabadság oktatási szakújságírója. De írt ő a 168 Órában, az ÉS-ben, és a Nők Lapjában. Ónody-Molnár Dóra nem marad le férjétől a szabad demokrata Ónody-Gomperz Tamás hírlapírótól. Neki az olimpiáról a következő jutott eszébe, papírra is vetette a szerzőhöz stílusban hasonló HVG-ben: dugjátok fel magatoknak az olimpiai lángot!
 
Így a férj, míg a feleségnek a vármegyerendszerről a Horthy-korszak jut eszébe. Még véletlenül sem Szent István királyunk, akitől eredeztetjük a vármegyerendszert. Megjegyzem, a vármegye elnevezés Kun Bélának, a Tanácsköztársaság valódi vezetőjének sem tetszett, meg is akarta változtatni. Rákosi a ’49-es alkotmányban eltörölte a vármegyéket. A kommün és Rákosi elvtárs szellemi örökösei azonban velünk élnek. Nekik sem tetszik a vármegye elnevezés.
 
Nyugat felé akarják jelenteni, hogy a két világháború közötti, a Horthy-rendszer visszaállításán munkálkodik ez a kormány. Szeretnénk azt hinni, hogy csupán tudatlanok. De nem erről van szó.
 
Ónody-Molnár Dóra politikai közössége, a mai ellenzék bírálja a mostani oktatási rendszert. Az bezzeg jó volt, amiben az Ónody-Molnár-féléknek a diplomát adták.
 
Végre van új alkotmányunk. Kocsis Máté frakcióvezető előterjesztése teljesen legitim. Állítsuk vissza Szent István király örökségét.
 
Papolczy Gizella