Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13HIÁBA A FUTÁS

A rendőrök elfogták azt a szerb sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, több migránsnak pénzért segített az országhatár illegális átlépésében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztályának jelzése alapján észleltek a Pest megyei rendőrök július 3-án délután egy feltehetően migránsokat szállító személyautót. A járművet követni kezdték, ami az M4 autóúton defektet kapott, megállt, a sofőr kipattant a kocsiból és elfutott. A kocsiban 11 migráns utazott.
 
A magukat indiai és pakisztáni állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök előállították őket, több másik egység pedig az embercsempész nyomára indult. Nem sokkal később Monoron elfogták a szerb férfit.
 
Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempészéssel gyanúsítható 22 éves férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indít.
 
Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 
Forrás: police.hu
(2022.07.04.)