Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A muszlim fejkendő nem képvisel európai értéket Meloni szerint

Tiltakozó akciót indított közösségi oldalán Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek, valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti pártcsoport elnöke az Európai Unió egyik kampánya ellen, melyben az iszlám vallásúak fejkendőjét viselő nővel hirdették az európai értékeket - jelentette az Il Giornale napilap hétfőn.

 
Giorgia Meloni a 2022-ben zajló Ifjúság Európai Éve egyik reklámfotójára hivatkozott, amely a kezdeményezés közösségi kampányát kíséri.
 
A felvételen egy fiatal lány látható, akinek haját hidzsáb takarja el, amit a muszlim nők és lányok kamaszkortól hordanak.
 
A fotót kísérő szöveggel az európai értékekről kezdeményeztek vitát. Az Il Giornale értesülése szerint a kampányfelvételt hétfőre visszavonták éppen Giorgia Meloni tiltakozásának következtében.
 
Az iszlám fátyol semmiképpen nem képvisel európai értéket - írta közösségi bejegyzésében Giorgia Meloni. Hangoztatta,hogy Európában a nők évszázadokon át tartó harccal megszabadultak az elnyomásnak ehhez hasonló jelképeitől.
 
Meloni hozzátette: nem érzi szükségét, hogy a kivívott szabadságról a nők Európában lemondjanak a baloldal számára kedves politikai korrektség jegyében.
 
Bejegyzése végén pedig az európai feminista mozgalmakhoz fordult, azt kérdezve, hogy miért nem hallatják szavukat.
 
Megszólaltak a témáról az olasz jobboldali Liga párt politikusai is. Valeria Alessandrini szenátor szerint aggodalmat és zavart kelt, hogy Európa kitart a női elnyomás jelképeinek támogatása mellett (...), szabadságunkat, kultúránkat, hagyományainkat veszélyeztetve".
 
Anna Rita Tateo, a Liga képviselője a római parlamentben úgy vélte, Európa úgy teszi fel a fiatal nők fejére a kendőt, mintha az lenne a normalitás.
 
Azt mondta, hogy nagyon sok nő a saját életét teszi kockára, amikor nemet mond a fejkendő viselésére.
 
A hidzsáb az elnyomás és az üldözés jelképe, az iszlám kendő nem képviseli a mi fiataljainkat és a közöttünk élő fiatal nők jövőjét - jelentette ki.
 
Forrás: ma7.sk
(2022.07.05.)