Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A kereszténység a legüldözöttebb vallás

A kereszténységnek két fő kihívással kell szembenéznie. Az egyik az óriási globális üldöztetés, a másik az agresszív szekularizmus. Az utóbbit nevezhetjük a mainstream vallásának - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 5-én a londoni Vallásszabadság Konferencián.

„Büszkén képviselek egy olyan országot, amely ezer éves keresztény örökséggel rendelkezik. Az egyik fő oka annak, hogy képesek voltunk túlélni a történelem viharait, a megszállásokat, a diktatúrákat, nem más, mint az elkötelezettségünk a keresztény gyökereink iránt. Ezt a tényt elismeri az alaptörvény, ellentétben a korábbi alkotmánnyal, amit még a kommunista rezsim alatt fogadtak el. Mi magyarok büszkék vagyunk keresztény örökségünkre, pedig tudjuk, ez nem minősül mainstream kijelentésnek. Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 10 évben 3000 templomot építettek fel, vagy építettek újjá a magyarok által lakott régióban. Az egyházi iskolák száma duplájára növekedett, és az egyházi iskolák diákjainak aránya 10%-ról 20%-ra növekedett az elmúlt tíz esztendőben.
 
Tudjuk, hogy a kereszténységnek két fő kihívással kell szembenéznie. Az egyik az óriási globális üldöztetés, a másik az agresszív szekularizmus. Az utóbbit nevezhetjük a mainstream vallásának. A kereszténység jelenleg a legküldözöttebb vallás. 360 millió keresztény testvérünk él olyan helyen, ahol üldöztetésnek, diszkriminációnak vannak kitéve. Ez a szám még 250 millió volt öt évvel ezelőtt.
 
Mi magyarok nagyra tartjuk a vallásszabadságot, amely olyan értek, amit 1990-ben szereztünk vissza, amikor végre megszabadultunk a kommunistáktól. A Hungary Helps programunk globálisan már 500 ezer kereszténynek nyújtott segítséget. A programon belül több mint 100 millió dollárt költöttünk templomok, egyházi iskolák újjáépítésére, renoválására. Készen állunk a program folytatására. Ez a vállalásunk, hogy hozzájáruljunk világszerte a vallásszabadsághoz mindenki számára.”
 
Forrás: Szijjártó Péter közösségi oldala
(2022.07.05.)