Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Továbbra is tele vannak migránsokkal a szabadkai utcák, erdők

A szabadkai befogadóközpontban is háromszor annyian vannak, mint amennyi hely van. A délvidéki magyar Pannon RTV stábja olyan helyi magyarokkal is beszélt, akik a szombati lövöldözés napján sebesült migránsok csoportjaival találkoztak.

Ebédért sorakoztak a migránsok a szabadkai befogadóközpontban, amikor a stáb odaért.
 
Egyre többen jönnek, korábban 80-100-an voltak, tehát amennyi a befogadóközpont kapacitása is, mostanra azonban annyian vannak, hogy sokuknak a befogadóközpont játszóterén sincs helyük, a tábor mellett sátrakban húzzák meg magukat.
 
A migránsok többsége nem szeretne Szerbiában maradni, Németországban, Ausztriában, vagy más országokban szeretnének letelepedni.
 
„Afganisztáni vagyok, ötvenedik napja vagyok itt Szabadkán a befogadóközpontban. Svájcba szeretnék menni. Az az álmom, hogy eljussak Svájcba.”
 
Nem csak a befogadóközpontban lehet illegális bevándorlókat látni. A városban szinte bárhol lehet velük találkozni. Sokan a közeli erdőkben húzzák meg magukat.
 
Lukács Antal a makkhetesi erdőnél lakik, a szombati lövöldözéskor sebesülteket is látott nem messze lakhelyétől. „Reggel 5 órakor láttam három sebesültet, egy fiatal lányt pokrócban vittek. Nagyjából húszan voltak abban a csoportban. Leállítottak bennünket, annyit kértek, hogy hívjuk az mentőt. Úgyhogy Robinál, egy fiatalembernél volt telefon és akkor mi hívtuk őket ki.”
 
Szinte a mindennapok részévé vált az, hogy migránsok nagy csoportja sétál el Svraka Julianna háza előtt. A hétvégi migránsok közötti incidens nagy port kavart a szomszédság körében, ki sem mertek menni a házból. „Szóltak, hogy ne menjünk ki sehova, mert probléma van. Hallottam is, amikor lövöldöztek, egész reggel. Azt hallottam, valaki mondja, hogy egy halott van, mások mondták, hogy több is lehet. Egy nő állítólag kórházban van, ennyit tudok, mást nem.”
 
A helyiek elmondása szerint a szombati lövöldözés óta is hallani néha fegyverropogást. Az erdőt emiatt elkerülik.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2022.07.06.)