Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A repülés jövője – világhírű magyar kutatás-fejlesztési innovációk

Július 8-án, Lakiteleken a Hungarikum Ligetben: A repülés jövője - világhírű magyar kutatás-fejlesztési innovációk címmel Földvári Norbert a jakabszállási Genevation Aircraft Kft. mérnöki részlegének vezetője tartott előadást.

Az Európa Szabadegyetem harmadik napján Földvári Norbert ismertette cégük történetét és tevékenységét. Kiemelte: a Genevation egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozás, mely az első hibrid-fém rácsszerkezetű műrepülővel, a GenPro-val került be a köztudatba még 2018-ban, amely repülőgéppel egy lengyel pilóta 2022-ben műrepülő világbajnokságot nyert.
 
Előadásában kitért arra is, hogy a cég számos más ambiciózus terv megvalósításában is részt vállalt, kiemelt figyelmet szentelve a legkorszerűbb alapanyagok és mérnöki tudás minél szélesebb körű alkalmazásának.
 
A Genevation repülőgépiparban szerzett tapasztalata az elmúlt években, más iparágakban is igen hasznosnak bizonyult, aminek köszönhetően több nagynevű magyar és külföldi vállalattal folytatnak együttműködést – mondta Földvári Norbert.
A legmodernebb szálerősítéses kompozittechnológiák mellett hegesztett titán alkatrészekkel és integrált kompozit-fém megoldásokkal segíti partnereit a cég, hogy könnyebb, erősebb és tartósabb termékeket gyárthassanak. Termékportfóliója a gépjármű alkatrészektől a repülőipari megoldásokig széles kört fed le – tudtuk meg az előadásból.
 
Földvári kitért arra is, hogy 2021-től a társaság az Európai Űrügynökség megbízása alapján speciális kompozit anyagok kutatási feladataiban is részt vállalt.

A Genevation nagyon is komolyan veszi Széchenyi egykori híres mondását, miszerint „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.” A vállalat éppen ezért magas számban foglalkoztat PhD. és MSc. fokozattal végzett mérnököket és más kiváló szakembereket, hiszen a vállalat vezetői úgy gondolják, hogy mindez kitartással és szorgalommal párosítva a siker titka és egyben jövőnk záloga – emlékeztetett a mérnöki részlegvezető.
 
Forrás: Lakitelek Népfőiskola sajtóközleménye
(2022.07.09.)