Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


LEMONDOTT MARIO DRAGHI OLASZ MINISZTERELNÖK

Bejelentette lemondását Mario Draghi olasz kormányfő csütörtök este miután az Öt Csillag Mozgalom nevű kormánypárt kivonult a kormány energiacsomagjáról tartott szenátusi szavazásról.
 
Az esetleges miniszterelnökök névsorában az első helyen Giuliano Amato volt kormányfő neve szerepel, aki jelenleg az alkotmánybíróság elnöke. Nem kizárt az előrehozott választás sem: a parlament feloszlatása és a választások kiírása között hatvan napnak kell eltelnie.
 
A jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, Giorgia Meloni minél előbbi választásokat sürgetett.
Matteo Salvini, a jobboldali Liga vezetője úgy vélte, hogy a kormánytöbbségnek vége. Salvini közösségi oldalán kijelentette, hogy "még hónapokig tartó haszontalan politikai csiki-csuki helyett bölcsebb lenne visszaadni a szót az olasz választóknak".
 
 A 2018-ban megválasztott római parlament ötéves ciklusa jövő tavasszal ér véget. A négy évvel ezelőtti választásokat az Öt Csillag Mozgalom 32,7 százalékkal nyerte meg. A párt támogatottsága azóta a felére csökkent.

Június 21-én az M5S vezető politikusa Luigi Di Maio külügyminiszter kilépett a pártból, és 62 szenátor és képviselő követte. Önálló frakciót alakítottak Együtt a jövőért, aminek következtében az M5S már nem volt a legnagyobb parlamenti erő.
 
Július 7-én Giuseppe Conte, az Öt Csillag Mozgalom vezetője több pontos ultimátumot intézett Mario Draghihoz a többi között az Ukrajnába induló fegyverszállítmányok leállítását, valamint az európai minimálbér leállítását követelve. Utóbbiak teljesítéséhez kötötte a kormányzás folytatását.
 
Forrás: hirado.hu
(2022.07.14.)