Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13EGY EMBERCSEMPÉSZ, HARMINCHAT MIGRÁNS

Győr-Moson-Sopron megyében két autót ellenőriztek hajnalban a rendőrök, amelyekben illegális migránsokat szállítottak.

Az egyenruhások július 22-én 2 óra 30 perc körül - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – Röjtökmuzsaj külterületén akartak ellenőrizni egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit. A sofőr megállás után az autóból kiugrott, és elszaladt. A jármű utasterében 20 – magukat szír és kurd állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az embercsempész felkutatása folyamatban van.
 
Alig egy óra múlva –  a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján –   az M1-es autópálya 162-es kilométerszelvényében egy osztrák honosságú gépkocsit állítottak meg a rendőrök. A járműben a 28 éves román sofőrön kívül tizenhat  – magukat afgán, pakisztáni és indiai állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.
 
A rendőrök a járművezetőt elfogták és a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
 
A 28 éves román sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően –a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 
Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 
Forrás: police.hu
(2022.07.22.)