Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Trump: 35 billió dollár adósságunk van, de mi csak osztogatjuk a pénzt Ukrajnának

Az Egyesült Államoknak túl sok saját problémája van ahhoz, hogy pénzt és fegyvereket adjon Ukrajnának az Oroszországgal való konfliktus miatt – mondta Donald Trump volt amerikai elnök.

A floridai Tampában szombaton a Student Action Summit elnevezésű diákcsúcson felszólalva Trump felidézte, hogy elnöksége idején hogyan szorgalmazta, hogy az EU NATO-tagállamai növeljék védelmi kiadásaikat a GDP 2 százalékára.
 
Akkor az Egyesült Államokat “kihasználta Európa”, és most ugyanez történik újra Ukrajna miatt – mondta.
 
“Eddig több mint 60 milliárd dollárt adtunk Ukrajnának. Nos, az európai országok, amelyek nyilvánvalóan sokkal jobban érintettek, mint mi, ennek a számnak a töredékét adták” – jegyezte meg az exelnök.
 
Ha még hivatalban lenne, “odamehetett volna [Európába], és azt mondhatta volna: “Figyeljetek, ti ugyanannyi pénzt vagy még többet adtok, mint mi”. És ők örömmel megtették volna” – állította Trump.
 
“De mi csak osztogatjuk a pénzt. És 35 billió dollár adósságunk van. Megvan az összes ilyen problémánk” – mondta, utalva az amerikai rekord inflációra, az energiaválságra és más problémákra.
 
Trump azt is kétségbe vonta, hogy még a hatalmas mértékű amerikai segítség is változtatna az ukrajnai helyzeten. “Most sokkal nehezebb megoldani” – mondta a válságról. “Oroszország 35-ször akkora tűzerővel rendelkezik. És arra törekszenek, hogy megsemmisítsék a fegyvereket, ahogy mi küldjük őket. Sok rossz dolog történik” – tette hozzá.
 
Hivatali ideje alatt az Egyesült Államoknak “nem volt problémája” Oroszországgal, Kínával vagy Észak-Koreával, és “senki sem beszélt” Ukrajnáról – állította az exelnök.
 
De mindössze két év alatt Joe Biden alatt az USA “a legerősebből, ami valaha is volt… talán a leggyengébbé vált, különösen, ha a világ minden tájáról érkező elismerést és tiszteletet is beleszámítjuk”. Már senki sem tisztel bennünket” – mondta Trump.
 
“Két évvel ezelőtt energiafüggetlenek voltunk… Most egy koldus nemzet vagyunk, Biden térden állva könyörög energiáért a világ minden tájáról; Venezuelába, Szaúd-Arábiába megyünk. A világ minden országába elmegy, és segítséget kér” – tette hozzá.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.07.25.)