Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Euroclear: az eurozóna a befagyasztott orosz vagyon kamatain nyerészkedik

A világ egyik legnagyobb pénzügyi értékpapír-tranzakciós cége, az Euroclear nyilvánosságra hozta, hogy hatalmas nyereséget termelt a szankciók alapján befagyasztott orosz eszközökből.

Az Euroclear az év első hat hónapjára vonatkozó, hétfőn közzétett teljesítményjelentésében azt írta, hogy “az Egyesült Államok, az EU és más joghatóságok által bevezetett szankciók következtében… a mérlegben lévő készpénzállomány megnőtt, mivel a zárolt szelvénykifizetések és a visszaváltások felhalmozódtak”.
 
A közlemény a továbbiakban pontosítja, hogy “az orosz szankciók következtében befagyasztott eszközökből származó kamatbevétel 110 millió euró (mintegy 112 millió dollár) volt”.
 
A belgiumi székhelyű szervezet az európai tőzsdéken végrehajtott értékpapírügyleteket bonyolítja le és számolja el. Az Euroclear emellett központi értéktárként is szolgál az európai piacokon tevékenykedő nagy pénzintézetek számára. Júniusban jelentették, hogy az Euroclear mintegy 27 milliárd dollár értékben zárolt orosz magánszemélyek tulajdonában lévő értékpapírokat.
 
Az amerikai pénzügyminisztérium adatai szerint az Oroszország elleni nemzetközi szankciók bevezetését követően egy multinacionális munkacsoport 30 milliárd dollár értékben fagyasztotta be a szankcionált orosz magánszemélyekhez tartozó pénzeszközöket és 300 milliárd dollár értékben az orosz központi bank eszközeit.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.07.27.)