Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nem szeretnék visszafogadni az Ukrajnában harcoló osztrákokat – biztonsági kockázatot jelentenek

Kevés osztrák állampolgár harcol jelenleg Ukrajnában, de az országba való visszatérésük továbbra is biztonsági kockázatot jelent – mondta Omar Haijawi-Pirchner, az Állambiztonsági és Hírszerzési Igazgatóság, a DSN vezetője. A biztonsági szolgálatoknak alacsony, két számjegyű számról van tudomása arról, hogy mennyi osztrák vesz most részt a Kijev és Moszkva közötti konfliktusban – mondta Haijawi-Pirchner a Kronen Zeitungnak adott csütörtöki interjújában.

A DSN, amelyet 2021 elején hoztak létre válaszul egy iszlamista fegyveres néhány hónappal korábban Bécsben elkövetett halálos támadására, azonban továbbra is aggódik ezekért a személyekért – mondta.
 
“Bárki, aki erőszakot élt át, kockázatot jelent, amikor visszatér” – magyarázta Haijawi-Pirchner.
 
Az ügynökség azon is dolgozik, hogy a Nyugat által Ukrajnába szállított fegyverek ne kerüljenek szervezett bűnözői csoportok vagy terroristák kezébe – tette hozzá.
 
A Covid-19 járvány és az ukrajnai konfliktus, amely egyebek mellett az infláció szárnyalását okozta, “hosszú távú hatással lesz a belső biztonságra” – mondta a hírszerzés vezetője.
 
“A jobboldali szélsőségességet többek között az ukrajnai háború erősíti. Az iszlamista terrorizmus ismét előtérbe kerül”.
 
Az orosz katonai művelet február 24-i megindítását követően több ezer külföldi harcos érkezett Ukrajnába, Volodimir Zelenszkij elnök felhívására.
 
Áprilisban az orosz hadsereg közel 7000-re becsülte a “zsoldosok” számát, de e hónap elején azt közölte, hogy már csak 2741 külföldi harcos maradt Ukrajnában. Sokukat likvidálták, míg mások visszamenekültek hazájukba.
 
Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője nemrég arra figyelmeztetett, hogy a zsoldosok a nemzetközi jog szerint nem számítanak harcosnak, és “a legjobb, ami rájuk vár, ha élve fogják el őket, az a bírósági tárgyalás és a maximálisan kiszabható börtönbüntetés”.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.07.29.)