Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Le kell állítani a Csíki Csipsz forgalmazását a Székelyföld felirat miatt

A Hargita Megyei Törvényszék alaptalannak minősítette a Csíki Csipszet gyártó cég fellebbezését a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság intézkedése ellen, amely ideiglenesen leállította a nem megfelelően címkézett termékek forgalmazását, ezzel pedig jóváhagyta a csíkszeredai bíróság korábbi, júniusi döntését. A jogerős ítéletet két nappal ezelőtt hozták meg.

 
Mint ismert, a magyar nyelv- és szimbólumhasználat ellen bírósági perek tucatjait indító és megnyerő Dan Tanasă még június 9-én bírósági úton leállíttatta a Csíki Csipsz termékek gyártását és forgalmazását, és elérte, hogy az igazságszolgáltatás kötelezze a Csíki Sört is palackozó csíkszentsimoni gyárat, hogy a származási helyként Székelyföld helyett Romániát tüntesse fel a csipszek csomagolásán – ezt a döntést erősítette meg most a Hargita Megyei Törvényszék.
 
A csipszet gyártó cég akkor közleményében a következőt írta: „A mai nap a román hatóság leállíttatta a Csíki Csipsz termékek gyártását és forgalmazását, mivel 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia. Az azonnali leállítást Dan Tanasă román szélsőjobboldali aktivista feljelentése után rendelték el. A román hatóság felszólította továbbá a Csíki Sör Manufaktúrát is, hogy a Székelyföld megnevezést cserélje le Romániára. A döntés ellen mindkét székelyföldi cég fellebbez és a gyártással, valamint a forgalmazással nem állnak le. A Csíki Csipsz és Csíki Sör Manufaktúra munkaközössége Dan Tanasă úrnak kívánja, hogy »igyon rá a medve vizet«”.
 
Dan Tanasă pénteken már reagált is a jogerős döntésre: „Megint igazunk volt! Ismét alkalmaztuk a törvényt, és megmutattuk, hogy ebben az esetben csak a magyar sovinizmus és revizionizmus hangoztatásáról van szó. - írja a maszol.ro
 
Forrás: szekelyfold.ma
(2022.07.30.)