Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Az ukrajnai háború óta lőfegyver is van a balkáni útvonalon érkező migránsoknál

Sokszor lőfegyverekkel támadnak egymásra Délvidéken az illegális bevándorlók, illetve az őket segítő embercsempészek. A magyarok félnek. Egy biztos, az ukrajnai háború előtt éles, lőfegyvert nem láttak a migránsoknál. A szabadkai befogadóközpontban pedig már úgy látszik, nem ízlik a menzai menü, ezért birkát rendeltek a migránsok.

Legutóbb csütörtök este lőttek meg egy migránst a magyar határ mentén húzódó makkhetesi erdőben. A közelben élő szabadkaiak félnek és a hatóságok nagyobb jelenlétét követelik. A helyiek szerint pedig nem csak kés, hanem lőfegyver is van a migránsoknál.
 
Palotás Mária: „Tegnap reggel is volt lövöldözés meg mennek egész csapatokba. Félünk, úgyhogy nem vagyunk biztonságban. Be kell zárni a kaput meg mindent, mert van, ahova bemennek. Én is magam vagyok, a fiam külföldön van. Mindent bezárok, amikor alkonyodik, akkor már befelé.”
 
Egy másik helyi is lövéseket észlelt a makkhetesi erdő irányából. A taxisok sűrűn fordulnak, sok a migráns - mondta a férfi.
 
Hegedűs Lajos: „Hallok puffogásokat, főleg este, amikor csend van. Migránsokat állandóan látok. Van itt három út, mindig meg van telve velük. Itt gyülekeznek, hozzák őket a zomboriak, a taxisok dolgoznak. Megy az üzlet nagyban, az emberek meg szenvednek és félnek. Ez van.”
 
Az illegális bevándorlók egyébként napközben a városban és befogadóközpontban húzzák meg magukat.
 
Valószínűleg nem ízlik már a menzás menü a szabadkai befogadóközpontban tartózkodó migránsoknak. Szombaton ugyanis egy összekötött lábú birkát hozott nekik a taxi. Az állat pedig a jelek szerint nem sokáig maradhatott életben, ugyanis az egyik illegális bevándorló nagyban fente a nagy kést.
 
A taxisok pedig a kora esti órákban szoktak értük megérkezni, és elhozzák őket a makkhetesi erdőbe is. A migránsok pedig az éj leple alatt próbálnak meg illegális úton az Európai Unió területére jutni.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2022.07.31.)