Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Óriási a migrációs nyomás a déli határon – folyamatosan fokozzák a biztonsági intézkedéseket

Az erősödő migrációs nyomás miatt folyamatosan fokozzák a biztonsági intézkedéseket a déli határhoz közeli településeken. Mórahalom polgármestere a Híradónak azt mondta: mindképpen szeretnék elkerülni, hogy megismétlődjön 2015, amikor hónapokon át naponta ezrek vonultak érkeztek a településre. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint hosszú távú és stabilan működő határőrizeti rendszert kell felállítani Magyarországon, ehhez pedig elengedhetetlen a határvadász ezred létrehozása.

 „Az a legfontosabb feladat, hogy azt érjük el, hogy az tudatosuljon bennük, hogy nem lehet akadály és következmények nélkül átjutni” – fogalmazott Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere.
 
A települést több mint 150 kamerával is figyelik. 2015-ben ugyanis naponta ezrek mentek keresztül a kis városon. A településen most nincsenek migránsok, de a külterületeken naponta okoznak károkat.
„Nagyon komoly kártételek jelentkeznek mezőgazdasági terményekben, infrastruktúrákban. Mikor 90 ember vonul végig egy kertészeten azért annak megvan a nyoma és a következménye és az eredménye és legutóbb gyújtogatások is felléptek már amikor takarmány égett el. Illetve a lakosság szubjektív és objektív biztonság érzetét kell, hogy őrizzük, hiszen 2015 eseményei azok mély nyomot hagytak” – tette hozzá a település polgármestere.
 
2021-hez képest megháromszorozódott a határsértések száma, ezen a héten már a 160 ezret is elérheti. Éppen ezért a döntött a kormány arról, hogy emelni kell a határon szolgálatot teljesítő rendőrök létszámát.
 
A Magyar Rendőrség már elkezdte a határvadászok toborzását, a police.hu-n pedig megjelentek a jelentkezőkkel szemben támasztott feltételek.
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Mivel minden információ arról szól, hogy egy tartós tendenciáról van szó, vagyis egy hosszú távú stabilan működő határőrizeti rendszer kialakítása a feladat, nem pedig ideiglenes vezényléseké, ezért döntött úgy a kormány, hogy határvadász ezredet állít föl, több határvadász századdal, akiknek az lesz a feladata, hogy a helyi rendőri erőkkel közösen hatékony határőrizetet valósítsanak meg”.
 
Azért sem várható, hogy a közel jövőben csökken az illegális határátlépők száma, mert Szerbiába idén már legalább 50 ezren érkeztek. Az országban működő 18 befogadó tábor mindegyike túltelített.
„A zombori befogadóközpontban jelenleg 770 személy tartózkodik. Ezek az emberek Szíriából, Irakból és Palesztinából érkeznek, és nagyjából 20 napot töltenek el nálunk. Ez idő alatt minden személy számára biztosított napi háromszori étkezés és megfelelő orvosi vizsgálat” – mondta a zombori tábor egyik munkatársa.
 
A nyugat-szerbiai Siden sem jobb a helyzet. Korábban innen Horvátország felé próbálkoztak a migránsok, most inkább visszamennek Szabadkára, hogy onnan a magyar határon keresztül induljanak el.
 
Forrás: hirado.hu
(2022.08.01.)