Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A román pártvezér Magyarország szavazati jogának felfüggesztése mellett kampányol

Mi a közös a hazai ellenzékben és a romániai román pártvezetőkben? Az Orbán Viktor - ellenesség, a magyarellenesség. Az erdélyi magyarokat ért sérelmek miatt nem emelik fel a hangjukat, mert nekik a román pártelnökök a cimboráik. Ludovic Orban most indokoltnak tartja Magyarország szavazati jogának felfüggesztését az Európai Unió intézményeiben a magyar kormányfő tusványosi kijelentései miatt, mert azok szerinte EU-ellenesek.

A román Jobboldal Ereje elnöke a párt országos tanácsának hétfői ülése utáni sajtótájékoztatóján elmondta, más embernek ismerte meg Orbán Viktort a kilencvenes évek elején. „Ma egy multikulturális Európában tiszteletben tartják a kisebbségek, vallási kisebbségek, nemzeti kisebbségek jogait a gyakorlatban” - fejtette ki Ludovic Orban.
 
A politikus leszögezte: 'tökéletesen indokolt' lenne megindítani az eljárást Magyarország szavazati jogának felfüggesztésére az uniós testületekben, mivel Orbán Viktor szerinte Európa- és EU-ellenes üzeneteket közvetít.
 
L. Orban megjegyezte, hogy egyetlen román pártelnök volt, aki elfogadta a meghívást az idei Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborba (Tusványosra). Hozzátette: azért járt el így, mert fontosnak tartja, hogy a román pártvezetők kifejtsék az álláspontjukat az ilyen rendezvényeken.
 
(AGERPRES, szekelyfold.ma, 2022.08.02.)