Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Bloomberg: az USA kudarcot vallott Oroszország elszigetelésében

Nem járt sikerrel az Egyesült Államok törekvése Oroszország szankciókkal történő elszigetelésére, mivel a húsz vezető globális gazdaságot tömörítő Húszas Csoport (G20) országainak fele nem volt hajlandó aláírni azt – jelentette pénteken a Bloomberg.

A kiadvány szerint a vezető nyugati országok vezető tisztségviselőit meglepte, hogy a G20-ak szélesebb körében nem kaptak támogatást, annak ellenére, hogy igyekeztek érveket felhozni az Oroszországgal szembeni korlátozások mellett.
 
Argentína, Brazília, Kína, India, Indonézia, Indonézia, Mexikó, Szaúd-Arábia, Dél-Afrika és Törökország nem csatlakozott a szankciókhoz, amelyeket az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, az EU, valamint szövetségeseik, Ausztrália, Kanada, Japán és Dél-Korea fogadtak el.
 
Néhány nemzet, például Kína és Dél-Afrika nyíltan bírálta a korlátozásokat. A G20-országok a globális gazdasági teljesítmény mintegy 85%-át adják.
 
A Bloomberg szerint a támogatás hiányának okai között szerepelnek az erős kereskedelmi kapcsolatok, a Moszkvával való történelmi rokonság és a korábbi gyarmati hatalmakkal szembeni bizalmatlanság.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.08.06.)