Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Gálfi óriási csata után nyolcaddöntős párosban

Gálfi Dalma, oldalán az amerikai Bernarda Perával nyolcaddöntőbe jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

A magyar teniszező és partnere szombaton a 32 között a tavaly egyesben döntős kanadai Leylah Fernandezzel és az ausztrál Daria Saville-lel találkozott, akik a nyitókörben a második helyen kiemelt amerikai Coco Gauffot és Jessica Pegulát búcsúztatták.
 
A szombati találkozó első szettje sokáig Gálfiék szája íze szerint alakult, ugyanis 5:1-re is vezettek. A rivális ekkor magára talált, és végül rövidítésben az ellenfélé lett a közel egyórás felvonás.
 
A második játszmában Gálfiék adogatóként sokkal magabiztosabban teljesítettek, és mivel a rivális szervahatékonysága visszaesett, kétszer is brékelni tudtak, így egyenlítettek. A döntő felvonásban Fernandezék 2:0-s előnybe kerültek, de a magyar, amerikai kettős 3:3-nál egyenlített és végül eljutott a döntő rövidítésig. Ebben is óriási küzdelem zajlott a pályán, Gálfiék végül mérkőzéslabdát hárítva, 2 óra 44 perces csata végén győzelmet ünnepelhettek.
 
Az utolsó versenyben maradt magyar teniszezőre és partnerére az amerikai Caty McNally és Taylor Townsend vár a nyolcaddöntőben.
 
Gálfi egyesben pénteken a 18. helyen kiemelt orosz Veronyika Kugyermetovával szemben búcsúzott, és nem jutott a 16 közé.
 
Eredmény:
női páros, 2. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért):
Gálfi Dalma, Bernarda Pera (magyar, amerikai)-Leylah Annie Fernandez, Daria Saville (kanadai, ausztrál) 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (12-10)
 
Forrás: MTI
(2022.09.04.)