Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kimondta az USA: a szankciók az ukrán válság békés rendezése után is érvényben maradnak

Az Oroszországgal szembeni egyes amerikai szankciók az ukrajnai válság esetleges békés rendezése után is érvényben maradhatnak. Ezt Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter (fotón) nyilatkozta a The Wall Street Journal című lapnak adott interjújában, amelyet vasárnap tettek közzé.

“Azt javaslom, hogy valamiféle békemegállapodás keretében lehetséges és helyénvaló lenne a szankciórendszer kiigazítása” – idézte a lap Yellen szavait. – Valószínűleg, tekintettel a történtekre, azt javasolnánk, hogy bizonyos szankciókat továbbra is alkalmazni kellene.”
 
Yellen azt is állította, hogy Oroszország állítólag “nem tett erőfeszítéseket a tárgyalásokra” olyan feltételekről, amelyek az amerikai pénzügyminiszter szerint Ukrajna számára elfogadhatóak lennének.
 
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök október 4-én ismertette az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács határozatát, amely szerint Vlagyimir Putyin orosz államfővel nem lehet tárgyalásokat folytatni. Az orosz államfő a maga részéről október 31-én azt mondta, hogy nem lát lehetőséget arra, hogy bármilyen megállapodásról tárgyaljanak Ukrajnával, amíg Ukrajna részéről nincs erre irányuló szándék. Putyin azonban hangsúlyozta, hogy Moszkva jó szándéka a tárgyalásokkal kapcsolatban ismert és változatlan. Az orosz elnök rámutatott, hogy a megállapodás eléréséhez “tárgyalóasztalhoz kell ülni és tárgyalni”.
 
Forrás: oroszhirek.hu
(2022.11.14.)