Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Soros kezében - a német nagykövet szerint az NGO-k elismerést érdemelnek migrációs munkájukért

"A nem kormányzati szervezetek az államok helyett mentenek a Földközi-tengeren" Viktor Elbling Németország római nagykövete szerint. Antonio Tajani olasz külügyminiszter úgy reagált, az NGO-hajók nem taxiztathatják a migránsokat.

Németország római nagykövete a Twitteren azt írta, 2022-ben már több mint 1300-an haltak meg vagy tűntek el a Földközi-tengeren.
 
Ott mentenek életet, ahol az államok részéről hiányzik a segítség. Humanitárius elkötelezettségük elismerésünket és támogatásunkat érdemli” - jegyezte be a mikroblogon Viktor Elbling.
 
A diplomata üzenete előtt egy nappal négy Földközi-tengeri állam közös nyilatkozatot adott ki, melyben Olaszország, Málta, Ciprus és Görögország elégedetlenségét fejezte ki az uniós migrációkezeléssel kapcsolatban, és az Európai Bizottság beavatkozását sürgette. Elítélték a gyakorlatot, hogy csak ők lehetnek az első belépési pontok az EU-ban, és hibáztatták azokat a szervezeteket, melyeknek hajói a nemzeti hatóságoktól teljesen függetlenül tevékenykedhetnek a tengeren.
 
Követelték, hogy minden tagország, amely megengedi, hogy NGO-hajó a zászlajával közlekedjen, kötelezően gyakoroljon joghatóságot és ellenőrzést a hajók tevékenysége felett.
 
A négy ország kérte, hogy Európai Bizottság kezdeményezze a migráció kezelését és a mentőhajók feletti ellenőrzésről szóló újabb tárgyalások elindítását.
 
Nincsen egyetlen megállapodás sem, melyben az szerepel, hogy mindazokat, akik megpróbálnak átkelni a Földközi-tengeren, és nem sikerül nekik, Olaszországba kell szállítan - reagált Antonio Tajani olasz külügyminiszter a RAI3  televíziós közcsatorna műsorában.
 
Kifejtette, az NGO-knak „semmilyen politikai szerepe nincsen, nem lehetnek a migránsok taxijai”.
 
Antonio Tajani korábban a Corriere della Sera napilapnak adott interjúban úgy vélte, az NGO-k „magánszervezetként nem határozhatják meg migrációs és befogadási politikánkat”.
 
Forrás: ma7.sk
(2022.11.15.)