Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Rokonaink??? A finn kormány felszólítja a lakosságot, hogy alkalmazkodjanak a migránsokhoz

Sanna Marin kormánya 2030-ig meg akarja duplázni a Finnországba irányuló munkaerő-bevándorlást. Ez azt jelenti, hogy 50 ezer embernek kell addig Finnországba érkeznie és munkába állnia. A finn közmédia egy tanulmányt mutatott be, mely szerint az országban a strukturális rasszizmus akadályozza a cél teljesítését.

Az Agenda elnevezésű non-profit szervezet kutatói szerint az egész társadalom rasszista alapokon nyugszik és az emberek sokszor úgy rasszisták, hogy arról tudomásuk sincs.
 
„Szakadék tátong a retorika és aközött, amit valójában csinálunk, nem mindig úgy cselekszünk, ahogy mondjuk. Sok ember találkozik előítéletekkel, félreértésekkel és diszkriminációval. Különbözőnek látjuk őket, és elvárjuk tőlük, hogy alkalmazkodjanak Finnországhoz” – mondta el Ingrid Biese kutató.
 
A jelentés megállapítja, hogy meg kell fordítani az alkalmazkodás mikéntjét. Ahelyett, hogy a külföldieket akarná a többségi társadalom integrálni, arról kell beszélni, hogyan lehet alkalmazkodni ahhoz a kultúrához, amelyet az újonnan érkezők képviselnek. A tanulmány központi gondolata az, hogy Finnországnak fejlődnie és változnia kell ahhoz, hogy vonzza a más országokból érkező embereket.
 
Forrás: Yle, V4NA
(2022.11.17.)