Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A valóság jegyesei

Lezsák Sándor, a kiállítás védnöke: a művek a körülöttünk lüktető világot ábrázolják, nem műviek.

„Anyám kezében az ecset, fiam szemével a világ” címmel nyílt kiállítás Nagy Zsuzsa festő és Gulyás Benjámin fotós munkáiból  november 17-én Lakiteleken, a Népfőiskola Kölcsey Házában. Anya és fia közös kiállítására augusztusban Kerekegyházán már sor került, most azonban először jelennek meg műveik együtt Lakiteleken.
 
Lezsák Sándor, a kiállítás védnöke megnyitójában felidézte, hogy először 2006. szeptemberében találkozott Nagy Zsuzsa műveivel.„Azóta eltelt tizenhat esztendő és az, ami akkor erősen bizonyos volt bennem, hogy Zsuzsa a valóság jegyese, mára még inkább érzékelhető.”Kiemelte, hogy a művek a körülöttünk lüktető világot ábrázolják, nem műviek. „Az a rendkívüli munkabírás, az a rendkívüli képesség, amit elő tudott hozni magából munkával, az végül termőre fordult, termő műfaj lett számára a rajz”. Gulyás Benjámin fotós művei pedig elkapott, rögzített pillanatokat jelenítenek meg, érezhető, hogy szakmáját nem felületesen műveli. A fényképek olyan egyedi látásmódot tükröznek, melyek méltóak arra, hogy minél többen megismerhessék azokat. A két művész közös kiállítása kiválóan egészíti ki egymást és bár a műfajok különböznek, mégis képesek harmóniában megjelenni az elkészült művek.
 
Lezsák Sándor bevezetőjét követően Kovács Ágnes művészettörténész méltatta az alkotásokat, majd Nagy Zsuzsa köszöntötte a résztvevőket és beszélt arról, mit is jelent számára az alkotás művészete.
 
A kiállítás december 18-áig tekinthető meg.  
Fotó: Horváth Károly
MF
(2022.11.18.)