Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Amerika és Belgium is vinné a Budapesten elfogott brazil drogbárót

A brazil hatóságok a világ egyik legbefolyásosabb maffiafőnökének tartják Sergio Roberto de Carvalhót, akit drogbáróként is emlegetnek. Budapesten fogták el a magyar hatóságok június 21-én. Pénteken kiderült a kiadatási tárgyalásán, hogy az USA és Belgium is jelentkezett érte, az amerikaiak pénzmosás, a belgák drogbűncselekmények miatt kérik kiadatását.

Brazília mellett az USA és Belgium is vinné a „brazil Escobarként” emlegetett Sergio Roberto de Carvalhót, derült ki pénteken a Fővárosi Törvényszéken a kiadatási tárgyalásán. De Carvalhót június 21-én egy belvárosi étterem teraszán fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének tagjai. A brazil állampolgárságú terhelt ellen a brazil hatóság bocsátott ki – büntetőeljárás lefolytatása céljából – nemzetközi elfogatóparancsot nemzetközi kábítószer-kereskedelem, bűnszervezet, csempészet, pénzmosás, okirat-hamisítás és emberölés bűncselekmények miatt. A világ egyik legnagyobb drogbárójának tartott De Carvalhót biztonsági okokból egy börtönből, zárt láncú távközlési rendszeren át kapcsolták tegnap a tárgyalóterembe.
 
A tárgyaláson kiderült, hogy az USA pénzmosás, Belgium drogbűncselekmények miatt kérte De Carvalho kiadatását, utóbbi csak akkor kéri, ha nem adjuk ki Brazíliának vagy az USA-nak. Az is kiderült, hogy a drogbárót, akit a tárgyaláson öt (!) ügyvéd képviselt, a börtönben meglátogatták a DEA (az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal) ügynökei, akik vélhetően információkat akartak kicsikarni tőle.
 
Az új fejlemények tükrében végül nem döntött De Carvalho kiadatásáról a bíróság, mivel a brazil igazságügyi szervektől további iratokat is várnak. A döntés, hogy kinek adjuk ki végül a drogbárót, az USA-nak, Belgiumnak vagy Brazíliának, végső soron a magyar igazságügyi miniszter, Varga Judit kezében van.
 
A döntésre maximum fél éve van, egyébként el kell engedni Sergio Robert de Carvalhót, akit június 21-én, mindössze hat órával a nemzetközi elfogatóparancs megérkezése után fogtak el az NNI nyomozói egy budapesti étterem teraszán.
 
Sergio Roberto de Carvalho, a brazil hadsereg egykori katonai rendőr őrnagya. Felkutatását az is nehezítette, hogy néhány éve holttá nyilváníttatta magát, tíznél több álnevet és ezekre a nevekre szóló hamis iratokat használt. Budapesten mexikói útlevéllel, álnéven bujkált. Az ujjnyomatai azonban elárulták.
 
Forrás: magyarnemzet.hu
(2022.11.19.)