Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Olaszország a jövőben a tengeri illegális migráció elleni küzdelem védőbástyája lehet

Pénteken Brüsszelben egyeztetett Varga Judit igazságügyi miniszter Raffaele Fittoval, az olasz kormány frissen kinevezett európai ügyekért felelős miniszterével.

A szakmai egyeztetés után Varga Judit közölte, hogy: „ahogy Magyarország már jelenleg is a szárazföldi, úgy Olaszország a jövőben a tengeri illegális migráció elleni küzdelem védőbástyája lehet.”
 
Pénteken, az európai uniós tagországok általános ügyekért felelős minisztereinek brüsszeli ülését megelőzően magyar újságíróknak nyilatkozva Varga Judit hangsúlyozta: Magyarország intenzív tárgyalási folyamatban, mélyreható munkában van az Európai Bizottsággal, konstruktív és szakmai párbeszéd zajlik Brüsszel és Budapest között.
 
A magyar országgyűlés szeptember óta a megegyezésen dolgozik és további tervek vannak az asztalán. Magyarország szombaton hivatalos levélben tájékoztatja a brüsszeli testületet az elvégzett munkáról - tájékoztatott az igazságügyi miniszter.
 
A Magyarországgal szemben indított jogállamisági kondicionalitási eljárással kapcsolatban azt mondta, a folyamat "próbaper" jellegét öltheti, hiszen - szavai szerint - példája lehet az előremutató párbeszédnek, szimbóluma az egységnek és megerősítése a szolidaritásnak. Figyelmeztetett: az eljárás ugyanakkor könnyen túszává válhat a különböző politikai napirendeknek. Ezt - mint mondta - meg kell előzni, ugyanis alá tudja ásni az Európai Unió egységét egy olyan időszakban, amikor Európa soha nem látott kihívásokkal áll szemben.
 
Forrás: MTI
(2022.11.19.)