Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Behúzták fülüket, nem lesz szivárványszínű karszalag a vb-n

Korábban arról lehetett hallani, hogy több nyugat-európai válogatott csapatkapitánya One Love feliratú, szivárványszínű karszalagban lépne pályára a katari világbajnokságon.

Néhány órával a magyar idő szerint hétfőn délután 2 órakor kezdődő Anglia-Irán meccs előtt már biztos, Harry Kane és a többi nyugat-európai csapatkapitány sem fog szivárványszínű csapatkapitányi karszalagot viselni.
 
A Guardian első értesülései szerint az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) és a FIFA közötti egyeztetéseken kiderült, hogy az angolok nem úsznák csak meg pénzbüntetéssel. Ennek kifizetését a szövetség bevállalta volna Harry Kane csapatkapitány helyett. A legújabb hírek szerint Kane sárga lappal indítaná a meccset még a kezdő sípszó elhangzása előtt, ez pedig túl nagy ár a tiltakozásért. Erről Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója beszélt, aki szerint meg kell vizsgálni, milyen más módon tudnák megmutatni, hogy mi az, amiben hisznek.
 
Wales, Dánia, Németország, Belgium, Hollandia és Svájc csapatkapitányai is szivárványszínű karszalagban futottak volna ki a pályára. Közös nyilatkozatukban leszögezték: a pénzbírságot vállalták volna, az egyéb, csapatkapitányokkal szembeni retorziókat nem.
 
"Nagyon csalódottak vagyunk a FIFA példátlan döntése miatt" - idézte közös nyilatkozatukat a BBC.
 
Forrás: szekelyfold.ma
(2022.11.21.)