Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Idén már több mint negyedmillió illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök

A migrációs mutató meglódult, az adatok több mint dupláját mutatják a tavalyinak. Magyarország déli határszakaszán 2022. január 1. és 2022. november 20. között már 250 002 alkalommal intézkedtek az illegális migránsokkal, és az őket segítő embercsempészekkel szemben. Tavaly, ugyanebben az időszakban ez a szám 109 117 volt.

Számokban is kifejezhető a hazánkat sújtó migrációs nyomás: idén eddig több mint 250 ezer illegális migránssal szemben intézkedtünk és ezzel még nincs vége…


Amellett, hogy az intézkedések száma jelentősen nőtt, a határsértők fokozódó agressziójával is meg kell küzdeniük a szolgálatot teljesítőknek. A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, egyenruhásokat megdobáló – egyre gátlástalanabb – illegális migránsokkal, akik jellemzően a rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálják meg különböző nagyságú kövekkel, karókkal, fadarabokkal, tégladarabokkal – ezzel jelentős anyagi kárt okozva.
 
Emellett az embercsempészek tevékenységére az utóbbi időben jellemző, hogy ha rendőri ellenőrzésre utaló körülményeket észlelnek, akkor erőszakos módon lépnek fel, igyekeznek kivonni magukat az intézkedés alól, és az illegális migránsokat hátrahagyva menekülnek. A rendőrség honlapján látható videók önmagukért beszélnek.
 
A nagy létszámú migránscsoportokat embercsempészek segítik. Idén január 1. és november 20. között a rendőrök 1730 embercsempészt fogtak el, tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 1109 volt.
 
A magyar rendőrök és határvadászok a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen – a megnövekedett migrációs nyomás és az embercsempészek számának emelkedése ellenére is – védik Európát, a schengeni térséget és Magyarország államhatárait.

Forrás: police.hu
(2022.11.22.)