Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Fegyverek voltak a horgosi migránstáborban, nem is kevés

Lövöldözést már többször lehetett hallani a határ közelében, de közvetlenül, lakott területen még nem történt hasonló. A délvidéki magyar párt szerint nem megengedhető az, hogy a migránsok fontosabbak legyenek, mint a helyi lakosok.

Mint, ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Horgos – A Mi Falunk nevű Facebook-oldalon közzétettek egy, a falu központjában készült videót, amelyen látható, ahogyan a migránsok menekülnek, és közben lövések dördülnek el.
 
Nagy mennyiségű fegyvert is találtak a szerb különleges alakulatok tagjai Horgosi migránstáborban. Összetűzésére is sor került. A belgrádi sajtó tegnap reggel egy sebesültről írt, nem hivatalos, de megbízható források alapján viszont négyen sebesültek meg a csütörtök esti lövöldözésben. Eddig több mint 600 migráns gyűjtöttek be a különleges alakulatok a falu külterületein lévő migránstáborokban, köztük több olyan személyt, akik összefüggésbe hozhatóak az embercsempészettel.
 
Tarthatatlan a jelenlegi migránshelyzet Horgoson, Martonoson, Nyugat-Bácskában és Szabadkán is – reagált a csütörtök esti eseményekre Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti frakcióvezetője. A párt alelnöke emlékeztetett, hogy a VMSZ képviselői 2015 óta rendszeresen felemelik hangjukat a téma kapcsán, ezzel is harcolva a polgárok biztonságáért. Szerinte nem megengedhető az, hogy a migránsok fontosabbak legyenek, mint a helyi lakosok.
 
Forrás: pannonrtv.com
(2022.11.26.)