Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kiállt a Meloni vezette olasz jobboldal hazánk mellett az Európai Parlamentben

A Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek európai parlamenti frakciója kiállt amellett, hogy Magyarországnak joga van a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő európai forrásokhoz. Érvelésük szerint a magyar jogállamiság állandó megkérdőjelezése csupán kifogás, az ellenségeskedés azonban veszélyes, mivel kétségeket ébreszt az uniós intézmények és eszközeik hitelességét illetően.

A Giorgia Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoport tagjai, illetve az Identitás és Demokrácia (ID) képviselői a múltban már több alkalommal kiálltak a magyarok mellett, bizonyítva a jobboldali erők összefogását.
 
Hasonlóan történt a csütörtöki szavazás során is a strasbourgi parlamentben. Az uniós képviselők 416 támogató és 124 ellenszavazattal, illetve 33 tartózkodással a Magyarországnak szánt források befagyasztása mellett foglaltak állást.
 
Az olasz sajtó beszámolója szerint a magyar ügyet menteni szándékozó képviselők között ez alkalommal is jelen voltak az ECR tagjai, melyben az Olasz Testvérek (FdI) politikusai foglalnak helyet, és az Identitás és Demokrácia, amelyhez a Liga képviselői tartoznak. Az Európai Néppárt soraiban helyet foglaló Hajrá, Olaszország! egy képviselője szavazott a magyarok mellett.
 
Az olasz sajtó megítélése szerint sorsdöntő lehet a Magyarországnak szánt uniós források feloldása szempontjából a jobboldali olasz európai parlamenti képviselők támogatása, a sokat emlegetett jobboldali összefogás az uniós intézményekben. Giorgia Meloni miniszterelnök és Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes pártjainak európai képviselete tehát elutasította azt a javaslatot, miszerint az Európai Tanácsnak és az Európai Bizottságnak továbbra is ki kellene tartania a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő európai források visszatartása mellett, még akkor is, ha a korábban tárgyalt 17 pontos intézkedéseket a magyar kormány maradéktalanul teljesítette.
 
Az Olasz Testvérek EP-képviselői rövid közleményt tettek közzé azzal kapcsolatban, hogy miért tartják indokolatlannak és igazságtalannak az uniós pénzek további visszatartását. Érvelésük szerint a magyar jogállamiság állapotát újra és újra firtató kérdések csupán kifogások, valójában politikai okokból támadják Magyarországot, figyelmen kívül hagyva a már megvalósított célkitűzéseket. A folyamatos ellenségeskedés azonban igen veszélyes, kérdőre vonhatja az uniós intézmények és eszközeik hitelességét is – érvelt az FdI európai parlamenti frakciója.
 
„Még mindig a jogállamiságra hivatkozva próbálnak támadni egy olyan kormányt, amely politikailag nem hajlandó beállni a sorba” – írták.
 
Forrás: MTI, magyarnemzet.hu
(2022.11.26.)