Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13A MAGYAR FÓRUM FELTETTE KÉRDÉSEIT A KORMÁNYINFÓN

 
GULYÁS GERGELY MINISZTERELNÖKSÉGET VEZETŐ MINISZTER: A MAGUKAT EMBERI JOGI SZERVEZETNEK NEVEZŐ ALAKULATOK NEM EMELIK FEL A SZAVUKAT A MAGYAR, A KÁRPÁTATALJAI KISEBBSÉGET ÉRINTŐ JOGSÉRTÉSEKKEL SZEMBEN.


Szerkesztőségünk kérdései a február 9-ei Kormányinfón:
 
1.Miként lehetséges, hogy az USA és Oroszország között havi szinten milliárdos nagyságrendű áruforgalom zajlik, s ezenközben Európa belehal a szankciókba, melyeket az amerikai kényszer hatása alatt hoz?
 
2. A kárpátaljai magyarok durva és szisztematikus jogfosztása zajlik. A Soros-féle emberjogi szervezetek kussolnak.
Ugyanezek a magyarországi ellenzéket tömik pénzzel, természetesen őnáluk is sűrű csend honol; Zelenszkij demokrácia felfogása és - gyakorlata ellen egy szavuk sincs. Mit gondol, miért nem szégyellik ezek magukat? Ha határon túli magyarokról van szó, az nem számít?
 
3. A gazdák arra panaszkodnak, hogy a hazánkba beáramló ukrán gabona a magyar gazdák terményeit kiszorítja a saját piacukról. Nem kéne felülvizsgálni az EU-nak a Kijevvel kötött szabadkereskedelmi megállapodást?
 
4. Lantos Csaba miniszter az Indexnek adott interjújában említett 2024. január 1-jétől érvényes energiaszaldó elszámolással kapcsolatban kérdezzük: ha például napelem-telepítéssel szeretné valaki kiváltani a gáz és az áram piaci, horror árát, de nem fér be a szaldóelszámolásba, akkor legalább a saját költségén, a családi házában kiépített, megújuló energiát termelő központja költségéhez 100 %-ban vissza nem térítendő támogatást terveznek-e adni?


 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszai:
 
1.Bővítem ebben a témában az érdekességek tárát: az Egyesült Államoknak ma Oroszországgal létezik a kettős adóztatást elkerülő egyezménye, míg ezt Magyarországgal felmondták.
 
2.Az önmagukat emberi jogi civil szervezeteknek nevező alakulatok hitelvesztése nagymértékben függ össze azzal, hogy ezek bizonyos jogsérelmeket „halálosnak” tartanak, mások felett pedig szemet hunynak.
 
3.Értem, megértem, hogy az EU a jelenlegi helyzetben Ukrajnának segíteni akar. Az viszont káros, ha a segítségnyújtás közben olyan áldozatot hozunk, amellyel szétverjük a mezőgazdaságainkat. Nem csak a magyar agráriumra vonatkozik ez, hanem az unió jelentős búzatermesztő országaira is. Az ukrán gabonát oda szállítsák, ahol erre nagy szükség van – az Európán kívüli térségbe.
 
4.Amennyiben az EU-s pénzek hitelrészét is megkapnánk, akkor lehetne konkrétan erről beszélni, mert léteznek ilyen programok. Két lehetőség áll előttünk. Az első, hogy a napelemből a hálózatba betáplált energia, illetve az igénybe vett energia közt csinálunk egy elszámolást. A másik: tárolni kellene a napenergia által összegyűjtött energiát. Ehhez akkumulátor kell. Csak az a probléma, hogy ilyen akkumulátor beszerzése egy nagy gyár esetében megéri, de egy háztartásnál lényegesen drágább a napelemnél. Amennyiben visszatérünk a szaldóelszámolásra, akkor előtte az ország legtöbb területén fejleszteni kell a hálózatokat.
 
m.a.
(2023.02.09.)