Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A Fidesz-frakció támogatja Finnország NATO-csatlakozását, Svédországéról később dönt

A Fidesz-frakció támogatja Finnország NATO-csatlakozását az erről szóló március 27-i parlamenti szavazáson, míg Svédország ügyében a képviselőcsoport később dönt - közölte Kocsis Máté frakcióvezető pénteken a Facebook-oldalán.

"A Fidesz-frakció nevében tájékoztatom Önöket, hogy döntöttünk Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról. Az erről szóló parlamenti szavazást március 27-ére előrehozzuk, azon egységesen igennel fogunk voksolni. Svédország ügyében a képviselőcsoport később dönt" - írta Kocsis Máté.
 
A Fidesz frakcióvezetője bejegyzésében "a hazai és nemzetközi szereplők" figyelmét arra hívta fel: a magyar Országgyűlés szuverén testület, és legfőbb népképviseleti szervként kizárólag egyetlen felettese van, a magyar választópolgárok közössége.
 
"Ezért semmiféle nyomásgyakorlást nem fogadunk el sem külföldről, sem külföldi megrendelésre dolgozó magyar baloldali politikusoktól, sem NGO-któl, sem a médiától arra vonatkozóan, hogy a parlament mikor, milyen ütemben, milyen ügyeket tárgyaljon, azokról mely napokon szavazzon" - fogalmazott.
 
Hangsúlyozta: minél nagyobb nyomást gyakorolnak egy döntés gyors meghozatalára, az minden esetben annál alaposabb megfontolást igényel.
Kocsis Máté azt is leszögezte: a kormány és a parlamenti többség "nem dollárbaloldali, hanem szuverenista jobboldali", ezért ez az elv az irányadó a jövőre nézve is.
 
MTI-hír
2023.03.18.)