Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Rasszista lett Shakespeare összes műve és a Gyűrűk Ura

A brit kormány Prevent elnevezésű terrorizmusellenes programja útmutatót adott ki, amelyben az Egyesült Királyság népszerű filmjei, tévésorozatai és irodalmi alkotásai közül néhányat rasszistának, a szélsőjobboldali szélsőségesség lehetséges jeleként jelölt meg.

 
Az említett művek között szerepel A Gyűrűk Ura, William Shakespeare összes műve és A gátrobbantók című háborús film is. A program szerint a fikciós művek kulcsszövegek a fehér nacionalisták és szupremacisták számára.
 
A Prevent kutatási-, információs- és kommunikációs egységének (RICU) jelentése emellett azt állította, hogy a szélsőjobboldali szélsőségesek online fórumokon olvasmánylistákat is népszerűsítenek. Ezért a jelentésben a leghíresebb klasszikus íróktól származó műveket is felsoroltak, amelyeket a szélsőségesség lehetséges vörös zászlajaként jelöltek meg. Ezek között volt Shakespeare, Chaucer, Milton, Tennyson, Kipling és Edmund Burke is, de a a szélsőjobboldal által kedvezően értékeltnek bélyegezték a BBC Nagy Brit Vasúti Utazások című műsorát, amelyet Michael Portillo volt konzervatív miniszter mutatott be.
 
A listát a Prevent William Shawcross által végzett nagyszabású felülvizsgálata után állították össze, amelyben részletezték a Prevent rendszer hiányosságait, és megállapították, hogy az iszlamista és szélsőjobboldali fenyegetésekkel szemben kettős mércét alkalmaznak. Azzal vádolták továbbá a Preventet, hogy a szélsőjobboldali tevékenységet helyezi előtérbe, és nem veszi kellően komolyan az iszlamista fenyegetéseket.
 
A Prevent felülvizsgálatának eredményei után Suella Braverman brit belügyminiszter szintén arra figyelmeztetett, hogy az utóbbi időben nem tettek eleget az Egyesült Királyságban jelen lévő, jól koordinált iszlamista hálózat felszámolásáért, ami a politikai korrektségnek számlájára írható.
 
“Van egy vakfolt a rendszerben. Ez pedig lehetővé tette, hogy bizonyos iszlamista csoportok a radarunkon kívülre kerülve működjenek. Ezért nem lehet helye a politikai korrektségnek a nemzetbiztonságunkban. Valójában szeretném teljesen száműzni a politikai korrektséget a rendszerből” – mondta a belügyminiszter.
 
Forrás: V4NA
(2023.03.19.)